Skip to content

Dogodki


 1. Maribere: Amerika

  16.01.2020

  Vabljeni na srečanje bralne skupnosti Maribere v sredo, 11. marca ob 18. uri v kavarno Wetrinsky v Mariboru, na katerem se bomo pogovarjali o nedokončanem romanu Franza Kafke Amerika

  Več
 2. Avtor Marko Hren bo s predstavitvijo knjige Duhovno vodstvo v Sloveniji nekoč in danes, ki odseva izkušnjo soočenja z duhovnostjo doma in v svetu, v januarju in februarju gostoval na številnih javnih dogodkih, od Ljubljane do Kranja in Trzina. 

  Več
 3. Vabljeni na 22. pogovor v sklopu serije, ki ga Vodnikova domačija pripravlja v sodelovanju z založbo Beletrina, v sredo, 22. januarja ob 19. uri na Vodnikovi 65! 

  O knjigi Soldatko nigerijskega pisatelja in aktivista Kena Saro-Wiwe se bosta pogovarjala Aleksandra Gačić ter anglist in sociolog kulture Nikolai Jeffs. 

  Več
 4. Po osmih letih se v rodni Maribor vrača Zorko Simčič, eden najpomembnejših slovenskih literarnih ustvarjalcev, ki je več kot polovico svojega dolgega življenja preživel in deloval v emigraciji.

  V torek, 14. januarja, ob 18. uri v Lutkovnem gledališču Maribor! 

  Več
 5. Vabljeni v četrtek, 19. 12. ob 19. uri na literarni večer z Evo Mahkovic v Knjižnici Toneta Seliškarja Trbovlje! 

  Več
 6. Dokumentarni film o otoku Biševu režiserja Mihe Čelarja, s sodelovanjem Mateta Dolenca, 9. decembra prihaja na redni spored ljubljanskega KinoDvora. Ogledate pa si ga lahko tudi v različnih krajih po Sloveniji! 

  Več
 7. Vabljeni v sredo, 11. decembra, ob 17. uri v Šugmanov salon SNG Drame Ljubljana, kjer bo Maša Derganc interpretirala odlomke iz knjige Mahajana Nika Grafenauerja! 

  Več
 8. Praznujemo 10 let Knjigarne Beletrina na petek, 13., od 9.30 do 17. ure! 

  Več
 9. Toplo vabljeni na zaključek natečaja za najboljšo kratko zgodbo leta 2019 portala AirBeletrina v petek, 13. 12. ob 20. uri v Šugmanovem salonu, SNG Drama Ljubljana!

  Več