Skip to content

Dogodki


 1. Toplo vabljeni v petek, 21. februarja ob 18. uri v Slovenski etnografski muzej na pogovor o knjigi Maribor paralaksa!

  Z avtorjema Jernejo Ferlež in Petrom Rezmanom se bo pogovarjala Ana Svetel.

  Več
 2. Vabljeni v četrtek, 27. 2. ob 17. uri v knjigarno Beletrina, Novi trg 2, Ljubljana, na srečanje Beletrininega knjižnega kluba!

  Pogovarjali se bomo o knjigi Luciferka, (avto)biografiji Svetlane Makarovič, ki jo je napisala v soavtorstvu z Matejem Šurcem in Kotikom. 

  Skozi debato nas bo vodila Katja Šifkovič.

  Več
 3. Ponovno je tu! Največji mednarodni literarni festival v Ljubljani Literature sveta Fabula, ki bo potekal med 28. 2. in 8. 3. v Cankarjevem domu.

  Festival Fabula, najodmevnejši literarni festival v Sloveniji, bo v svoje središče v letu 2020 postavil igre moči: ekonomske, spolne, čustvene, družbene, geografske, etnične. 

  Ob tem bodo v Cankarjevem domu nastopili svetovno priznani pisateljice in pisatelji, vsak s čisto svežim prevodom knjige, ki je izšla posebej za festival: Bernhard Schlink, Kristian Novak, Sara Stridsberg, Sheila Heti, s posebnim prevodom pa tudi Bettina Wilpert

  Brezplačne vstopnice si zagotovite v Informacijskem središču CD (podhod Maxija).

  Več na povezavi

  Več
 4. Maribere: Amerika

  16.01.2020

  Vabljeni na srečanje bralne skupnosti Maribere v sredo, 11. marca ob 18. uri v kavarno Wetrinsky v Mariboru, na katerem se bomo pogovarjali o nedokončanem romanu Franza Kafke Amerika

  Več