Skip to content

Angel varuh

Avtor: Sanja Pregl


  • leto izida: 1999
  • št. str.: 108
  • isbn: 9616211749
  • cena: 0,84 EUR

O knjigi

Vsebinsko je celotna pripoved prikazana na treh ravneh. Vsako lahko beremo kot posebno zgodbo: prva in druga sta prepleteni tako, da ju ne moremo takoj ločiti, tretja pa je stvarna pripoved, ki se zaradi drugačnega tipografskega zapisa že na pogled razlikuje od prvih dveh. Vsaka raven zase bi bila lahko z drugima dvema nepovezana celota. Literarno posebej zanimivo pa je prav njihovo prepletanje: pisateljica bralca postavi v situacijo spraševanja o tem, kaj je resnično in kaj sporoča pripoved v pripovedi. Knjigo je v duhu zgodbe ilustriral slikar Marko Zatler (pet črno-belih ilustracij v knjigi in barvna risba za naslovnico).

Recenzije

»Sanja Pregl v svojih romanih Ferdinand (1997) in Angel varuh (1999) sinkretično spaja ljubezenski roman s kriminalko; prvi je zanimiv predvsem zaradi končnega preobrata, v katerem se izkaže, da lahko morilkina roka seže tudi iz onostranstva, v drugem je zgodba razpršena na več ravni romaneskne realnosti. (www.aljosaharlamovzauberberg.blogspot.si)«

O avtorju

Sanja Pregl (1970, Ljubljana) je pisateljica. Doslej je izdala sedmnajst leposlovnih knjig. Za dvojezično knjigo za odrasle Zgodbe iz drugega nadstropja je na mednarodnem natečaju mesta Salo prejela literarno nagrado.

Več o avtorju