Skip to content

Blanchotovi obrazi

Avtor: Maurice Blanchot

Prevod: Nataša Varušak

Del zbirke: Koda

Kategorija: Razprodane knjige, Prevodno leposlovje, Humanistika in družboslovje


  • leto izida: 2001
  • št. str.: 264
  • isbn: 9789616356411
  • cena: 2,00 EUR

O knjigi

Maurice Blanchot je eden najbolj vplivnih francoskih filozofov in literarnih kritikov 20. stoletja. Njegova prodorna dela, napisana v zanj znamenitem slogu, zajemajo poleg izvrstnih analiz jezika, s katerimi je odločilno zaznamoval celotno francosko povojno filozofijo strukturalizma, poststrukturalizma in francoske kritične šole, tudi interpretacije mitov in mojstrsko napisane analize literarnih del. Blanchotovi obrazi so prva knjižna predstavitev tega avtorja pri nas.

Recenzije

»Blanchot je bil eden najbolj vplivnih francoskih filozofov in literarnih kritikov dvajsetega stoletja. Njegova prodorna dela, napisana v zanj znamenitem slogu, zajemajo poleg izvrstnih analiz jezika, s katerimi je odločilno zaznamoval celotno francosko povojno filozofijo strukturalizma, poststrukturalizma in francoske kritične šole, tudi interpretacije mitov in mojstrsko napisanih analiz literarnih del, so v Študentski založbi zapisali k izdaji filozofove knjige Blanchotovi obrazi. Ta je leta 2001 izšla v knjižni zbirki Koda in je edino prevedeno Blanchotovo delo v slovenščini. Njegov najbolj poznan roman je Thomas l`obscur iz leta 1941. (www.dnevnik.si)«

O avtorju

Maurice Blanchot (1907 – 2003) je eden najvplivnejših francoskih filozofov in literarnih kritikov dvajsetega stoletja. Njegova dela zajemajo poleg prodornih analiz jezika, s katerimi je odločilno zaznamoval celotno francosko povojno filozofijo strukturalizma, poststrukturalizma in francoske kritične šole, tudi interpretacije mitov in mojstrsko napisane analize literarnih del.

Več o avtorju