Skip to content

Glej geslo: Ljubezen

Avtor: David Grossman

Prevod: Klemen Jelinčič Boeta

Del zbirke: Žepna Beletrina

Kategorija: Prevodno leposlovje, Roman, Razprodane knjige


  • leto izida: 2010
  • št. str.: 508
  • isbn: 9789612422790
  • cena: 3,00 EUR

O knjigi

Glej geslo: Ljubezen je pripoved o Šlomu (Momiku) Neumannu, ki v petdesetih letih odrašča v Jeruzalemu z jidiš govorečima staršema, ki sta preživela holokavst. Obkrožen je s tišino in norostjo preživelih, zato postane obseden s skrivnostmi sveta, ki ga poskušajo zakriti.

Recenzije

»Uporablja različne pisateljske postopke, saj želi prikazati čim širši spekter življenjskih vidikov in razsežnosti svojih pripovedi. Pogosto preklaplja med različnimi pripovedovalci, perspektivami in jezikovnimi slogi. Od srednjeveške in svetopisemske dikcije tako denimo prehaja k sodobni, z jidišem začinjeni hebrejščini. (A. J., www.rtvslo.si)«

O avtorju

David Grossman (1954), eden največjih izraelskih pisateljev, si je položaj na izraelski literarni sceni utrdil s svojo prvo literarno nagrado leta 1979 za kratko zgodbo ter nato prvim romanom Kozličkov nasmešek iz leta 1983. Skupno je napisal osem romanov, dramo ter večje število kratkih zgodb in novel. Njegova romana Knjiga notranje slovnice in Glej geslo: ljubezen sta bila uvrščena med deset najvplivnejših knjig od nastanka Izraela. Prejel je več kot deset literarnih nagrad, med njimi tudi nekaj mednarodnih, zadnjo prav za roman Konj stopi v bar.

Več o avtorju

Druge knjige tega avtorja