Skip to content

inkBOOK Lumos

InkBOOK e-bralniki so posebej prilagojeni za enostaven nakup in izposojo e-knjig s portala BIBLOS.

Avtor:

Kategorija: E-bralniki in ovitki


 • cena: 99,00 EUR

O knjigi

Izjemno lahek in preprost za uporabo. Naslednik modela inkBOOK Classic 2 z dodano osvetlitvijo zaslona in možnostjo nastavitve kontrasta osvetlitve zaslona.
Idealen za vstop v svet e-knjig s konkurenčno ceno in z vsemi osnovnimi funkcionalnostmi. Sedaj še z osvetljenim zaslonom.

 • OSVETLJEN ZASLON
  Z osvetlitvijo zaslona in nastavitvijo kontrasta osvetlitve še bolj udobno branje
 • IZJEMNO LAHEK IN UDOBEN
  S 153 grami in debelino 9 mm omogoča udobno enoročno branje
 • PREPROSTA UPORABA
  Zgrajen na operacijskem sistemu Android. Z namestitvijo aplikacij omogoča branje e-knjig vseh svetovnih ponudnikov e-knjig
 • FIZIČNI NAVIGACIJSKI GUMBI
  Enostavno listanje s fizičnimi gumbi ali uporabo zaslona na dotik

Očem prijazen E-papir

Za razliko od zaslonov pametnih telefonov in tablic, je inkBOOK Lumos opremljen z E Ink Carta zaslonom, kjer je prikazana vsebina ostra in enostavna za branje – tudi ob direktni dnevni svetlobi. Čist tekst in hitro listanje vam pomagata pri še hitrejšem branju in najpomembnejše - s čim manj napora za vaše oči.

Odprtost

S pomočjo Android operacijskega sistema e-bralnik InkBOOK Lumos, za razliko od večine drugih e-bralnikov, ni vezan le na enega ponudnika e-knjig, temveč je povsem odprt. Lahko si namestite aplikacijo katerekoli druge spletne knjigarne in prebirate e-knjige drugih ponudnikov. Seveda InkBOOK podpira branje e-knjig z Biblosa.

Personalizirajte do zadnjega detajla

Če ste levičar(ka) ali desničar(ka), navajeni svojega načina navigacije – ni važno. Vsaka funkcija in gumb sta prilagodljiva. Izberite svojo najljubšo pisavo, spremenite velikost, nastavite razmik med vrsticami ali obrnite zaslon po lastni želji.

Unikatna bralna izkušnja

OpenDyslexic pisava za dislektike, visoko kontrastni način za uporabnike, ki imajo težave z vidom, in možnost izklopa občutljivosti zaslona na dotik, da medtem, ko berete, nikoli po nesreči ne obrnete strani. Tudi zaznamki niso več potrebni, saj si inkBOOK Lumos sam zapomni, na kateri strani ste ostali. Prav tako je z debelino 9 mm in z 153 grami eden tanjših in lažjih e-bralnikov na trgu ter omogoča udobno enoročno branje.

Rapid Refresh™ za vrhunsko kvaliteto teksta

Rapid Refresh™ tehnologija s pomočjo milijonov mikro kapsul v e-črnilu zaslona omogoča najboljšo možno kvaliteto teksta in slik.

Tedni brez polnjenja

Zaradi izredno nizke porabe energije vam e-bralnika ni potrebno polniti tudi do več tednov.

Ogromno prostora

Na bralnik lahko naložite več tisoč knjig. inkBOOK Lumos ima 4 gb, ki jo lahko s pomočjo microSD kartice povečate na 32 gb.

Množica podprtih formatov

inkBOOK Classic 2 podpira formate EPUB in PDF (reflow) z Adobe DRM (ADEPT), MOBI (brez DRM), TXT, FB2, HTML, RTF, CHM.

Večjezični vmesnik

inkBOOK vmesnik je na voljo v več jezikih: slovenski, angleški, nemški, španski, francoski, italijanski, poljski, romunski, češki, in še več.

Brskajte po internetu

Z vgrajenim spletnim brskalnikom in Wi-Fi povezavo lahko brez omejitev brskate po internetu. Prav tako pa bo vaš bralnik vedno deležen najsodobnejših posodobitev programske opreme.

 

Tehnične specifikacije 

Zaslon: 6-inch E Ink® Carta Flat Glass Solution, osvetlitev zaslona (8 LED luči) z možnostjo nastavitve kontrasta osvetlitve
Resolucija zaslona: 800×600 pixels (167 dpi)
Baterija: 2000 mAh Li-ION Polymer
Dimenzije: 159×114×9 mm
Teža: 153 g
Procesor: Dual-Core Cortex A9 1.0GHz
RAM spomin: 512 MB
Notranja shramba: 4 GB
Brezžična povezava: Wi-Fi (802.11b/g/n)
Priključki: micro-USB 2.0, microSD do 32GB
Operacijski sistem: Android 4.2.2
Jeziki: slovenski, angleški, nemški, španski, francoski, italijanski, poljski, romunski, češki
Podpira: Windows, Linux, MacOS
Podprti formati: EPUB in PDF (reflow) z Adobe DRM (ADEPT), MOBI (brez DRM), TXT, FB2, HTML, RTF, CHM
Barva ohišja: Črna