Skip to content

O fotografiji

Avtor: Susan Sontag

Prevod: Vesna Velkavrh Bukilica

Del zbirke: Koda

Kategorija: Razprodane knjige


  • leto izida: 2001
  • št. str.: 232
  • isbn: 9789616356442
  • cena: 4,17 EUR

O knjigi

V že klasičnem delu O fotografiji ameriška teoretičarka in pisateljica Susan Sontag raziskuje temeljne probleme in spremembe tako estetske kot moralne narave, ki so nastali s pojavom in rastočo vlogo fotografskih podob v življenju vsakega posameznika. Delo osvetljuje obseg, do katerega so sodobna medijska družba, njena umetnost, kultura in ekonomija postale odvisne od fenomenov kamere in njenih podob, ki se vse bolj naseljujejo med polji izkušnje in stvarnosti.

Recenzije

»Ameriška pisateljica, filozofinja, politična aktivistka, feministka, predavateljica, filmarka, režiserka… Susan Sontag je bila ena vodilnih mislecev 20-ega stoletja. Pri zgodnjih 24-ih letih je doktorirala na Harvardu, s svojimi eseji je pretresala intelektualne kroge in si prislužila naziv temna gospa ameriške inteligence. Susan Sontag je pisala o pornografiji, drogah, rock glasbi, posebej odmevna pa so bili njeni eseji o interpretaciji, o fotografiji, o vojni, o bolezni, o ženskah. (Iz oddaje Junaki našega časa, Urška Henigman, www.4d.rtvslo.si)«

O avtorju

Susan Sontag (1933 – 2004) se je rodila v New Yorku. Bila je pisateljica, filmska ustvarjalka, literarna ikona in politična aktivistka. Poročala je s konfliktnih vojnih območij, pisala o fotografiji, kulturi in medijih in človekovih pravicah. Pri New York Review of Books so jo označili za eno najvplivnejših ustvarjalk svoje generacije.

Več o avtorju