Skip to content

Paket knjig Fabula 2022

Avtor: Avtorji - Fabula 2022, Sergej Lebedjev, Zora del Buono, Marieke Lucas Rijneveld, Mieko Kawakami, Chimamanda Ngozi Adichie, Dino Pešut


  • leto izida: 2022
  • cena: 60,00 EUR
  • cena s popustom: 50,00 EUR

O knjigi

Komplet šestih Fabulinih knjig leta 2022 sestavljajo: 

Sergej Lebedjev: Dežela pozabe

Mojstrski roman Dežela pozabe je vznemirljiv zvrstni preplet družinske sage, potopisa in kronike z elementi trilerja, ki nas posrka še toliko globlje zaradi pisateljeve neverjetne zmožnosti pretanjenega opazovanja in presunljive lepote opisa, s katerim je našel učinkovit način, kako zapisano pozabi obnoviti prav z – zapisanim. 

Knjigo je prevedla Sara Špelec.

Zora del Buono: Maršalinja

Maršalinja v izpiljenem, kompleksnem in duhovitem slogu postavi nepozaben literarni spomenik avtoričini babici, s prikazovanjem življenja v času vojn in nasilja, zagretih in ideoloških bojev, ki krojijo svet vse do današnjih dni, pa izpiše tudi izvrstno sliko dramatičnega časa 20. stoletja.

Knjigo je prevedla Mojca Kranjc.

Marieke Lucas Rijneveld: Nelagodje večera

»Izjemno«, »Vznemirljivo«, »Sijajno«, »Prelepo« so le nekateri od presežnikov, s katerimi so osrednji svetovni mediji pospremili osupljiv prvenec Nelagodje večera, fascinantno študijo žalovanja, navdihnjeno z resnično avtorjevo izkušnjo ob izgubi brata.

Knjigo je prevedla Mateja Seliškar Kenda.

Mieko Kawakami: Vsa moja poletja

Roman izjemne čustvene neizprosnosti in globine Vsa moja poletja sodi v tisto ne preveč številčno, a zato toliko bolj cenjeno skupino literarnih del, glede katerih sta si splošno in strokovno občinstvo tako na vzhodni kot zahodni polobli soglasna v svojem navdušenju.

Knjigo sta prevedla Nina Habjan Villarreal in Domen Kavčič.

Dino Pešut: Očetov sinko

Brezkompromisno, s kratkimi in udarnimi poglavji, v katerih se izmenjujejo seks in smrt, strah in veselje in kjer se problemska vprašanja družijo z navidezno lahkotnostjo in šarmom, je Očetov sinko predvsem roman o mladi, občutljivi in izobraženi generaciji, ki ji družba vztrajno odreka (eksistencialne) možnosti.

Knjigo je prevedla Dijana Matković.

Chimamande Ngozi Adichie: Zapiski o žalovanju

Zapiski o žalovanju prinašajo intimno in tragično izkušnjo smrti in bridkosti. Zgodba o žalovanju, ki ni le intimna zgodba posameznika, pač pa se dotika bralcev po vsem svetu, opominja tudi na obdobje po prestanem žalovanju, ko prevladajo moč spominjanja, ljubezen do bližnjih, nujnost spoznanja minljivosti in neizmerno upanje v prihodnost.

Knjigo je prevedla Špela Vodopivec, izšla pa je v sozaložništvu z založbo UMco.

O avtorju

Sergej Lebedjev (1981) je ruski pesnik, esejist in novinar. Večkrat nagrajen in prevajan avtor ima svetovni sloves enega najboljših pisateljev ruske mlajše generacije, ki v svojih delih operira z zgodovinskimi sledovi ter se ukvarja s tem kako spomin rešiti iz roba pozabe.

Zora del Buono (1962) je švicarska arhitektka, novinarka in pisateljica. Prvi roman je objavila leta 2008 in z njim takoj pritegnila bralsko in kritiško pozornost. Izdala je še tri romane in napisala dva potopisa, za katere je prejela mnoge nagrade, njeno zadnje in zelo odmevno delo je večplastna družinska saga Maršalinja.

Marieke Lucas Rijneveld (1991) je eden najopaznejših novih peres nizozemske književnosti. Za roman Nelagodje večera, ki z brutalno neposrednostjo in nadrealističnimi podobami pripoveduje o posledicah družinske travme, je leta 2020 kot prvi nizozemski avtor prejel prestižno nagrado mednarodni booker.

Mieko Kawakami (1976) je kot pesnica debitirala leta 2006, leto kasneje pa objavila dve noveli in za drugo, naslovljeno Dojke in jajčeca, prejela nagrado za mlade literarne upe. Njeno najuspešnejše delo doslej, roman Vsa moja poletja ji je prinesel svetovno slavo in bil uvrščen med 10 literarnih vrhuncev leta 2020 po izboru revije Time.

Chimamanda Ngozi Adichie (1977) je odraščala v Nigeriji, trenutno živi v ZDA in je na svetovnem literarnem zemljevidu ena od najpomembnejših glasov afriške in svetovne literature. Za svoje delo je bila že večkrat nagrajena, redno pa je predlagana tudi za Nobelovo nagrado za literaturo. Njeno pisanje in predavanja po svetu doživljajo izjemen odmev, dele njenega govora na konferenci TEDx je denimo v svoji pesmi Flawless uporabila tudi pop ikona Beyoncé.

Dino Pešut (1990) je hrvaški dramaturg, pisatelj in pesnik. Njegova dramska in književna dela so prejela mnoge ugledne hrvaške in med-narodne nagrade ter so izjemno priljubljena med hrvaško literarno kritiko in bralstvom. Njegovo delo odlično poustvarja trenutek, v katerem živimo in ki mu ga uspe preslikati v vrhunsko literarno umetnino.

Več o avtorju