Nalagam...

Uredništvo spletnega portala Airbeletrina tudi letos, že enajstič po vrsti, razpisuje natečaj za najboljšo kratko zgodbo. Rok za oddajo prispevkov je 25. oktober 2022 do polnoči.

Zmagovalca bomo razglasili na svečanem zaključnem dogodku, ki bo potekal v okviru 38. Slovenskega knjižnega sejma, v četrtek, 24. novembra 2022, ob 19. uri.

Nagradna igra je potekla, vendar za vas že pripravljamo nove vsebine. Kmalu nas spet obiščite!

Nagradni sklad

Glavna nagrada za zmagovalca je 300 evrov (bruto bruto). 

Žrebanje

Žirija bo najprej izbrala štiri finaliste, izmed teh pa zmagovalno zgodbo.

Zmagovalna zgodba in zgodbe, ki bodo prišle v finale, bodo objavljene na portalu AirBeletrina in natisnjene v brošuri, ki bo na voljo na zaključnem dogodku. Avtorji s tem, ko zgodbe oddate na natečaj, dovoljujete njihov natis v brošuri.

Pravila

Avtor ali avtorica sme sodelovati le z eno zgodbo, ki naj bo izvirna in še neobjavljena. Zgodbe naj bodo natipkane v pisavi Arial, z velikostjo pisave 12, razmakom 1,5 in obojestransko poravnavo. Dolžina zgodb naj ne presega 11.000 znakov brez presledkov. Besedila, ki ne bodo zadostila vsem naštetim kriterijem, bodo izločena. Sprejemamo samo zgodbe v elektronski obliki v .pdf formatu.

Zgodbo oddajte prek zgornjega prijavnega obrazca, kjer boste v okenca vpisali svoje osebne in kontaktne podatke: ime, priimek, poštni naslov, telefon, elektronski naslov ter psevdonim, pod katerim bomo prispevke posredovali naprej žiriji v branje.

O zmagovalcu bo odločala žirija v sestavi: pisateljica Irena Svetek, pisatelj Davorin Lenko in urednik ter literarni kritik Urban Vovk. Žirija si pridržuje pravico, da nagrade ne podeli.

*Dogodek je del programa Bralna kultura, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.