Nalagam...

Uredništvo spletnega portala AirBeletrina tudi letos, že dvanajstič po vrsti, razpisuje natečaj za najboljšo kratko zgodbo. Rok za oddajo prispevkov je 20. oktober 2023 do polnoči.

Žirija bo izbrala štiri finaliste, izmed teh pa zmagovalno zgodbo. Razglašeni bodo v torek, 28. novembra 2023, ob 19. uri v Drama Kavarni na svečanem zaključnem dogodku. Zgodbe, ki bodo prišle v finale, bodo kasneje objavljene na portalu AirBeletrina. 

Nagradna igra je potekla, vendar za vas že pripravljamo nove vsebine. Kmalu nas spet obiščite!

Nagradni sklad

Glavna nagrada za zmagovalca je 300 evrov (bruto bruto).

Pravila

Vsak avtor sme sodelovati le z eno zgodbo, ki naj bo izvirna in še neobjavljena. Zgodbe naj bodo natipkane v pisavi Arial, z velikostjo pisave 12, razmakom 1,5 in obojestransko poravnavo. Dolžina zgodb naj ne presega 11.000 znakov brez presledkov. Besedila, ki ne bodo zadostila vsem naštetim kriterijem, bodo izločena. Sprejemamo samo zgodbe v elektronski obliki v .pdf formatu.

Zgodbo oddajte preko obrazca na tej spletni strani. V okenca vpišite svoje osebne in kontaktne podatke: ime, priimek, poštni naslov, telefon, elektronski naslov ter psevdonim, pod katerim bomo prispevke posredovali naprej žiriji v branje.

O zmagovalcu bo odločala tričlanska žirija v sestavi:
- Jan Krmelj, pesnik, gledališki režiser in avdiovizualni ustvarjalec,
- Davorin Lenko, pisatelj, pesnik in glasbeni kritik in
- Ajda Bračič, pisateljica, publicistka in urednica.

Žirija si pridržuje pravico, da nagrade ne podeli.

*Dogodek je del programa Bralna kultura, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.