Nalagam...

Naj pesem 2021

Naj gre pesem med ljudi.

Beletrina v sklopu festivala Dnevi poezije in vina razpisuje natečaj za najboljšo pesem leta 2021. Spletni natečaj, s katerim želimo spodbuditi uporabo slovenskega pesniškega jezika, je namenjen širši javnosti in odprt za vse.

Rok za oddajo prispevkov je 4. november 2021. Strokovni odbor, ki ga sestavljajo Ana Svetel, Kristina Kočan in Aljaž Koprivnikar bo izbral deset najboljših pesmi, ki bodo 8. novembra 2021 objavljene na Facebook strani Dnevi poezije in vina. Pesem, ki bo prejela največ všečkov, bo zmagovalna.

Glasovanje poteka do vključno 9. novembra 2021 do polnoči, dan kasneje pa bomo na spletni strani www.stihoteka.com in Facebook strani festivala razglasili zmagovalca. Glavna nagrada so 3 knjige in gostovanje na festivalu Dnevi poezije in vina v letu 2022.

Nagradna igra je potekla, vendar za vas že pripravljamo nove vsebine. Kmalu nas spet obiščite!

Pravila natečaja

Avtor ali avtorica sme sodelovati z največ dvema pesmima, ki naj bosta izvirni, še neobjavljeni in napisani v slovenskem jeziku. Pesmi naj bodo natipkane v pisavi Arial, z velikostjo pisave 12 in razmakom med vrsticami 1.5. Dolžina pesmi naj ne presega 35 verzov oziroma 1 avtorske strani, če gre za pesem v prozi. Besedila, ki ne bodo zadostila vsem naštetim kriterijem, bodo izločena. Sprejemamo samo pesmi v elektronski obliki v .pdf formatu.

Pesem oddate prek spletnega obrazca, kjer v okenca vpišete svoje osebne in kontaktne podatke: ime, priimek, poštni naslov, telefon, elektronski naslov ter psevdonim, pod katerim bomo prispevke posredovali naprej v branje žiriji.