Nalagam...

Literarni natečaj za najboljšo kratko zgodbo o kavi

Beletrina v sodelovanju z blagovno znamko De'Longhi razpisuje literarni natečaj Espressne zgodbe.

Rok za oddajo kratke zgodbe o kavi, dolge največ 1.500 znakov s presledki, je nedelja, 19. 12. 2021. Nagrajenci natečaja bodo razglašeni v sredo, 22. 12. 2021, izbrala pa jih bo tričlanska žirija, ki jo sestavljajo pisateljica in novinarka Lara Paukovič, pesnik in literarni kritik Aljaž Koprivnikar ter knjižna blogerka Urška Bračko. Njihove kratke zgodbe o kavi lahko preberete tukaj.

Glavna nagrada za zmagovalca je De'Longhi kavni aparat Magnifica Evo, za drugouvrščenega II. letnik zbirke Klasična Beletrina, paket petih knjig založbe Beletrina, tretjeuvrščeni avtor kratke zgodbe pa bo prejel promocijsko nagrado. Vse tri zgodbe bodo objavljene na www.beletrina.si. Poleg nagrajenih treh zgodb lahko žirija nagradi tudi ostale zgodbe, ki jo bodo najbolj navdušile, in zanje predlaga objavo na www.beletrina.si.

Nagradna igra je potekla, vendar za vas že pripravljamo nove vsebine. Kmalu nas spet obiščite!

Pravila natečaja

Avtor ali avtorica na natečaju Espressne zgodbe lahko sodeluje z več kratkimi zgodbami, a nobena ne sme presegati dolžine 1.500 znakov s presledki. Zgodba naj bo izvirna in še neobjavljena, v njej pa naj se pojavi motiv kave. Zgodbe naj bodo natipkane v pisavi Times New Roman z velikostjo pisave 12 ter v PDF dokumentu oddane na tem spletnem naslovu. Nepravilno oddanih zgodb žirija ne bo upoštevala.

Razglasitev nagrajencev

Nagrajenci natečaja, ki jih bo določila žirija, bodo v sredo, 22. 12. 2021, razglašeni na spletni strani www.beletrina.si ter na družbenih omrežjih Facebook in Instagram sponzorja in izvajalca.

Prevzem nagrade

Nagrajence bo ob razglasitvi kontaktiral izvajalec nagradne igre. S prvouvrščenim se bo dogovoril za osebni prevzem nagrade v Ljubljani, najkasneje v roku 14 dni po razglasitvi. Če nagrajenec nagrade ne bo prevzel, si izvajalec in sponzor pridržujeta pravico, da nagrade ne podelita. Nagrade ni možno zamenjati za denar.

Preostali nagrajenci so izvajalcu natečaja najkasneje v 14 dneh po razglasitvi dolžni sporočiti naslov, na katerega jim bo nagrada poslana najkasneje v 7 dneh. Če nagrajenci svojih kontaktnih podatkov ne sporočijo, si izvajalec in izvajalec nagradne igre pridržujeta pravico, da nagrad ne podelita.

Avtorske pravice in promocija

Nagrajenci dovoljujejo objavo svojih kratkih zgodb in soglašajo, da je ta skupaj z njihovim imenom in priimkom uporabljena v vse promocijske namene ter objave na spletnih straneh, družbenih medijih in v člankih izvajalca ter sponzorja nagradne igre.

Sponzor in izvajalec natečaja

Izvajalec natečaja je Beletrina, zavod za založniško dejavnost, Neubergerjeva ulica 30, 1000 Ljubljana, sponzor pa De'Longhi Hrvatska, Ul. Roberta Frangeša-Mihanovića 9, 10000 Zagreb, v imenu katere za potrebe tega natečaja vse dejavnosti kot izvajalec opravlja in izvršuje agencija Pristop, Vilharjeva 36, 1000 Ljubljana. Sponzor nagradne igre se zavezuje, da bo poravnal davek na nagrado. Za dodatna vprašanja v zvezi s sodelovanjem na natečaju se obrnite na e-naslov info@beletrina.si.