Skip to content

Natečaj Naj pesem

 

 

"Če bosta na svetu ostala le dva človeka, ki bosta pisala in brala poezijo, bo to dovolj, da človeštvo preživi."

- Amir Or

 

Festival Dnevi poezije in vina razpisuje natečaj za najboljšo pesem leta 2020, s katerim želimo spodbuditi uporabo slovenskega pesniškega jezika. Natečaj, namenjen širši javnosti in odprt za vse, bo v celoti potekal preko spleta.

Avtorji ali avtorice smejo sodelovati z največ dvema pesmima, ki naj bosta izvirni, še neobjavljeni in napisani v slovenskem jeziku. Pesem naj sodelujoči oddajo preko spletnega naslova beletrina.si/najpesem. Rok za oddajo prispevkov je 30. november 2020. Pravila sodelovanja so objavljena tukaj.

10 najboljših pesmi bo 10. decembra objavljenih v Facebook albumu na profilu Dnevov poezije in vina. Zmagovalca, ki bo prejel največ všečkov sledilcev profila, bomo razglasili 16. decembra 2020 na spletni strani www.stihoteka.com in Facebook profilu festivala. Glavna nagrada za zmagovalca so 3 knjige in gostovanje na festivalu v letu 2021. 

 

Natečaj Naj pesem izvajamo s podporo Ministrstva za kulturo Republike Slovenije. Namen projekta je ozaveščanje o jezikovnih izbirah in krepitev jezikovne zmožnosti v slovenščini. 

Javni razpis Ministrstva za kulturo za izbor kulturnih projektov v letu  2017 | SIGIC