Skip to content

Beletrinina debata: večer slovenskih kriminalk

Začenjamo z novim nizom pogovornih dogodkov v Cankarjevem domu, ki smo jih poimenovali Beletrinina debata. Skrbno izbrani sogovorniki se bodo vsakič posvetili kakšni od vznemirljivih in aktualnih tem, vprašanja pa jim boste lahko zastavljali tudi vi, gledalci – na dogodku v živo ali preko spletnega prenosa.

Na prvi Beletrinini debati, večeru slovenskih kriminalk, so na svoj račun prišli ljubitelji kriminalk. Kako napisati takšno kriminalko, da je ni moč odložiti, dokler je ne preberete do konca, so gledalcem zaupali največji mojstri slovenske kriminalke – Irena Svetek, Tadej Golob in Avgust Demšar. Debato, ki je potekala v Štihovi dvorani Cankarjevega doma, je vodil novinar Toni Cahunek. Posnetek vključuje izseke iz serije Jezero in Primeri inšpektorja Vrenka, ki sta nastali v produkciji RTV Slovenija. Obe nadaljevanki bosta dobili svoji nadaljevanje – Jezero v Leninovem parku in Dolini rož že na začetku leta 2022. Oglejte si prvo Beletrinino debato!

Vabimo pa vas že na drugo v nizu Beletrininih debat, tokrat z naslovom Ženske pisateljice nekoč in danes. Dogodek bo v četrtek, 11. novembra 2021, v Cankarjevem domu, hkrati pa ga bomo v živo prenašali na Youtube kanalu Beletrine.

Dogodek je del programa Bralna kultura, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.