Skip to content

Novice


 1. Konec leta je bil v L'Osservatore Romano objavljen odličen intervju z Bronjo Žakelj ob italijanski izdaji romana Belo se pere na devetdeset

  Obetajo pa se tudi že novi dogodki z avtorico v Italiji, najprej konec marca v Padovi in Roveretu. 

  Več
 2. Podprite Beletrino!

  24.12.2019

  Če želite podpreti delovanje Beletrine, nam lahko namenite 0,5 % dohodnine.
  Vse, kar morate narediti, je, da spodnji obrazec izpolnite in pošljete na vam najbližjo davčno izpostavo do 31. decembra 2019.

  OBRAZEC  / E-OBRAZEC 

  Veseli bomo vašega prispevka.
  Vaša Beletrina 

  Več
 3. Festival Dnevi poezije in vina vas vabi, da jim pošljete svojo novoletno željo Evropi – dobro željo, prošnjo ali nasvet za prihodnost Evrope in vseh, ki jo lahko imenujejo, ali bi jo radi imenovali svoj dom. 

  Želja naj obsega do 200 znakov s presledki in naj bo v slovenskem in/ali angleškem jeziku. Rok za oddajo prispevkov je 29. 12. 2019.

  Avtor/ica najboljše želje bo za nagrado prejel/-a tridnevni obisk prihodnjega festivala Dnevi (26.–29. 8. 2020) na Ptuju, Slovenija. 

  Več pa tukaj

  Več
 4. Odmevi v tujini

  20.12.2019

  Prevodi knjig naših avtorjev, Dina Bauka, Samire Kentrić in Dušana Šarotarja, odmevajo v tujini!

  Več
 5. Jutri Dino Bauk predstavlja prevod svojega romana Konec. Znova v Beogradu! 

  Več
 6. Samira Kentrić z bolgarskim prevodom svoje knjige Balkanalije v Sofii! 

  Več
 7. V Vilni so se na letnem srečanju prejšnji teden sestali predstavniki 23 partnerjev mreže Versopolis, med njimi tudi Beletrina!

  Več
 8. Beletrina med 13. in 17. decembrom organizira turnejo slovenskih pesnikov Glorjane Veber, Tiborja Hrsa Pandurja in Andreja Medveda v Španiji, pridružila se jim bo tudi prevajalka Veronika Rot.

  Več