Skip to content

Frida Kahlo

Avtor: Malka Drucker

Prevod: Nuša Rozman, Marjeta Drobnič

Del zbirke: Beletrina

Kategorija: Razprodane knjige, Prevodno leposlovje, Roman


  • leto izida: 2002
  • št. str.: 292
  • isbn: 9789616356978
  • cena: 28,79 EUR

O knjigi

Ljubezen, telesna bolečina, trpljenje in predvsem neizmerna volja do življenja so podobe, ki so zaznamovale Frido Kahlo. Opus najmarkantnejše slikarke 20. stoletja obsega vsega dobrih dvesto platen, vendar sta njena življenjska zgodba in globoki osebni pečat, ki ga je vtisnila v čas, neprecenljiva. Tako mogočna osebnost se lahko rodi le v izjemnih okoliščinah. Življenjski slog in brezkompromisna drža Fride Kahlo sta umetnost sama. Njenega življenja in ustvarjanja se ne da ločiti. Ljubezen in predanost, s katerima ji je uspelo povezati tragično usodo in umetnost, sta enkratni in neponovljivi. Podoba Fride Kahlo je prerasla v večni simbol mehiškega ljudstva, njeno delo je namreč neločljivo prepleteno z njegovimi skrivnostnimi ter starodavnimi koreninami, hkrati pa njena umetnost predstavlja najvišje in za mnoge nedosegljive ideale umetniške ustvarjalnosti.

Recenzije

»Uredniško domiseln prikaz, ki ob življenjepisu ter spremni besedi prinaša še več kot 40 barvnih podob njenih slikarij in njen dnevnik, ki sicer bolj spominja na enigmatsko notesno beležnico. (Bernard Nežmah, www.mladina.si)«

O avtorju

Mala Drucker (1945, Santa Fe) je novinarka, biografinja in poznavalka življenja in dela Fride Kahlo. Za istoimenski roman je bila nagrajena.

Več o avtorju