Skip to content

Kafka, večni zaročenec

Avtor: Jacquline Raoul Duval

Prevod: Jedrt Maležič

Del zbirke: Žepna Beletrina

Kategorija: Razprodane knjige, Roman, Prevodno leposlovje


  • leto izida: 2014
  • št. str.: 230
  • isbn: 9789612429447
  • cena: 5,00 EUR

O knjigi

Roman Kafka, večni zaročenec izrisuje povsem drugačen portret Franza Kafke, enega največjih klasikov svetovne literature, kot smo ga vajeni, saj v njem razpoznavamo mladeniča, polnega elana in šarma, pravega dandyja, ki svoje prijatelje navdušuje, ženske pa se njegovi privlačnosti ne morejo upreti. V svojem življenju je strastno ljubil štiri ženske: Felice, Julie, Mileno in Doro. Vse so živele bodisi v Berlinu bodisi na Dunaju, saj se Kafka nikoli ne bi poročil z dekletom iz Prage. Njegove ljubezni so morale živeti daleč stran, da jim je lahko pisal dolga pisma (njegova pisma Felice Bauer in Mileni so bila objavljena tudi v knjigah), hkrati pa jih je poveličeval in so bile v resnici zgolj del njegovega imaginarija. Kafka je bil štirikrat zaročen, a mu je poroki vedno uspelo ubežati. Njegovo življenje spominja na svet, ki ga je ustvaril v svojih romanih: v njem je vse nepredirno, polno pasti, izzveneva pa kot neskončna težnja po resnici.

Recenzije

»Knjigo ob zaključku posvečeno odložiš ali še malo prelagaš po rokah ter najverjetneje - začneš znova;) (Ksenija Medved, www.dobreknjige.si)«

O avtorju

Jacquline Raoul – Duval (Sfax, Tunizija, 1929) je po poklicu profesorica zgodovine in geografije. V Parizu je dolga leta delala kot urednica, prevajalka in pisateljica. Njen roman Kafka, večni zaročenec je doživel izjemen uspeh tudi zunaj Francije, preveden je v več kot deset tujih jezikov.

Več o avtorju