Skip to content

Knjižnica kapitana Nema

Avtor: Per Olov Enquist

Prevod: Sara Grbovič

Del zbirke: Beletrina

Kategorija: Razprodane knjige, Prevodno leposlovje, Roman


  • leto izida: 2008
  • št. str.: 245
  • isbn: 9789612421991
  • cena: 19,99 EUR

O knjigi

Res je, kapitan Nemo in njegova fantastična podmornica nastopata v romanu, a zgolj kot izhod v vzporedni svet domišljije. Avtor nam namreč razgrne drugačno, nenavadno zgodbo dveh otrok, za katera se pri petih letih ugotovi, da so ju pri rojstvu zamenjali. Po dolgem pravnem boju otroka zamenjata družini, njuna svetova se zrušita in oba pogrešata svoje prejšnje okolje. Epilog, ki se odvija na temačnem in pustem švedskem severu, je znan že od samega začetka, a zgodba zato ni nič manj presenetljiva in napeta.

Recenzije

»Avtor dokumentarno osnovo prepleta s fantazijo. Mračna zgodba je polna prispodob, v njej pa brezimni pripovedovalec, ki živi v sedanjosti, poskuša razumeti, kaj se je dejansko zgodilo. (Jure Preglau, Bukla)«

O avtorju

Per Olov Enquist (1934, Hjoggböle, Švedska) je pisatelj in dramatik. Je avtor več kot štiridesetih del, za katera je prejel ugledna literarna odlikovanja, med drugim tudi prestižno Strindbergovo nagrado. Njegova dela so prevedena v več kot trideset jezikov. Njegova drama o Augustu Strindbergu Noč Tribad je z 200 ponovitvami zaslovela po vsem svetu, tudi na Broadwayu.

Več o avtorju