Skip to content

Maradona: Ime mi je El Diego

Avtor: Diego Armando Maradona

Prevod: Vesna Velkovrh Bukilica

Del zbirke: Posebne izdaje

Kategorija: Razprodane knjige, Biografija, avtobiografija in dnevniki


  • leto izida: 2006
  • št. str.: 400
  • isbn: 9789612420581
  • cena: 10,00 EUR

O knjigi

Diego Armando Maradona je eden največjih nogometašev vseh časov. Za mlajše generacije največji. Dosegel je izjemne uspehe tako z argentinsko reprezentanco kot s klubi. Bil je mojster navdiha, nogometaš umetnik. Vseskozi je razburjal tudi s svojim temperamentnim obnašanjem. Po težavah z drogo in umiku k Fidelu Castru se je zadnje čase izpostavil kot lider antiglobalističnih demonstracij. Avtobiografija velikega in kontroverznega zvezdnika je zanimivo in duhovito branje, spisano z željo po odkritem pričevanju. 400 strani duhovitega opisa izjemne kariere in 32 strani fotografij! Knjiga je izšla v sodelovanju s časnikom Ekipa.

Recenzije

»Biografija enega največjih in hkrati najbolj odtrganih športnikov vseh časov. Maradona v svoji knjigi opisuje vse, kar se mu je zgodilo v življenju, in s tem seveda misli v glavnem na nogomet, v vseh njegovih pojavnih oblikah. Maradona je najobetavnejši pionirček, največji mladinski talent, potem najboljši nogometaš osemdesetih let (kot v Bassovi Nepremagljivi enajsterici) in nazadnje ostareli in s kokainom prepojeni tečnež. Maradona je prehitro obogateli revež iz siromašnega predmestja, Maradona je človek dobrega srca, ki skrbi za revne in bolne. Maradona je kreten, ki razbija pokale in se pretepa, Maradona je velik prijatelj dobrih nogometašev in velik sovražnik nogometnih funkcionarjev, ki se igrajo z njegovo kariero in denarjem. Maradona ljubi Boga in sovraži papeža. Maradona ne mara nogometnega politika Seppa Blatterja in ceni komunista Fidela Castra. Maradoni zlomijo nogo, Maradona doseže gol z roko. (Miha Štamcar, www.mladina.si)«

O avtorju

Diego Armando Maradona (1960, Buenos Aires, Argentina) je nogometaš in nogometni trener. Velja za enega izmed najboljših nogometašev vseh časov.

Več o avtorju