Skip to content

Mladost v normandijskem mestu

Avtor: J.P. Amette

Prevod: Nataša Varušak

Del zbirke: Beletrina

Kategorija: Razprodane knjige, Prevodno leposlovje, Roman


  • leto izida: 2009
  • št. str.: 137
  • isbn: 9789612422103
  • cena: 15,00 EUR

O knjigi

V romanu Mladost v normandijskem mestu sestavlja Jacques-Pierre Amette drobce svojega otroštva, preživetega v porušenem Caenu. Nenavadno in po slogu poetično besedilo je pravcati mozaik, v katerem se spreletavajo spomini, sanje, vtisi, opisi, izpovedi, preteklost med ostanki in gradbišči ter sedanjost v obnovljenem mestu, ki je ostalo brez duše in spomina. Iskreno, intimno in izvirno pisanje je poklon rodnemu mestu, ki ga je avtor prepojil z obilico poezije.

Recenzije

»»Tako kot v romanu odrašča sam pisatelj, postopoma nove oblike dobiva tudi njegovo rojstno mesto. Občutje mladosti in mesta Amette ustvarja s prelivanjem fragmentiranih podob otroštva, vtisov, opisov, izpovedi, spominov in sanj, kar naglašuje tudi njegov poetičen slog.« (Delo)«

O avtorju

Jacques-Pierre Amette (1943, Calvados, Francija) je pisatelj, literarni kritik in novinar ter nekdanji dopisnik za The New York Times. Njegov bogati pisateljski opus vključuje romane, novele, biografije, drame, scenarije in radijske igre. Leta 2003 je za roman Brechtova ljubica prejel prestižno Goncourtovo nagrado.

Več o avtorju