Skip to content

Ne povej, kaj si sanjala - zvočna knjiga na USB ključu

Avtor: Feri Lainšček

Del zbirke: Posebne izdaje

Kategorija: Razprodane knjige


  • leto izida: 2010
  • isbn: 9789612423292
  • cena: 16,00 EUR
  • leto izida: 2010
  • št. str.: 131
  • isbn: 9789612429577
  • cena: 9,99 EUR
  • Možnost branja na mobilnih napravah ter e-bralnikih, več o tem si preberite tukaj.

O knjigi

Edi je brezdomec, ki so ga leta 1971 kot dojenčka našli pred marketom, v nakupovalnem vozičku. Galina je mlada ženska iz bogatega primestnega naselja v Čertu. Kot pacienta se srečata v psihiatrični bolnišnici in tako se splete sodobna ljubezenska zgodba, ki nam zastavlja mnoga eksistencialna vprašanja. Ljubezen je lahko tudi neobičajna, nam pove knjiga, ki obenem na svojevrsten način spregovori v duhu našega časa. Zaradi vsebine in sloga pisanja je kratki roman Ne povej, kaj si sanjala primeren tudi za mlajše bralce.

Recenzije

»Roman enega izmed najvplivnejših sodobnih domačih avtorjev nas tokrat zaplete v sodobno, a neobičajno ljubezensko zgodbo. Edi, brezdomec, in Galina, ženska iz bogatega primestja, se spoznata v psihiatrični bolnišnici, kjer se med njima splete simpatija. Skozi zgodbo se zrcalijo avtorjeva razmišljanja in bralcu se zastavljajo mnoga eksistencialna vprašanja. Roman je sicer del zbirke, ki v slovenščini šteje osem knjig; razen te, ki je izvirno domača, so vse ostale prevedene. Knjige iz zbirke so tako po formatu kot po vsebini več kot pripravne za prijetno branje na počitnicah. Jure Preglau«

O avtorju

Feri Lainšček (1959, Dolenci na Goričkem) je vsestranski avtor, ki piše (mladinsko) prozo, poezijo, dramska besedila in radijske igre. Njegova dela so prevedena v več tujih jezikov, kot avtor besedil sodeluje s številnimi slovenskimi pevci in skupinami. Prejel je več nagrad, med njimi nagrado Prešernovega sklada za roman Ki jo je megla prinesla, kresnika za romana Namesto koga roža cveti in Muriša, večernico za mladinsko knjigo Mislice in veliko Prešernovo nagrado leta 2021. S Kurjim pastirjem se je zopet uvrstil med pet finalistov za nagrado kresnik za najboljši roman leta.

Več o avtorju