Skip to content

Ne povej, kaj si sanjala - zvočna knjiga na USB ključu

Avtor: Feri Lainšček


  • leto izida: 2010
  • isbn: 9789612423292
  • cena: 16,00 EUR
  • leto izida: 2010
  • št. str.: 131
  • isbn: 9789612429577
  • cena: 9,99 EUR
  • Možnost branja na mobilnih napravah ter e-bralnikih, več o tem si preberite tukaj.

O knjigi

Edi je brezdomec, ki so ga leta 1971 kot dojenčka našli pred marketom, v nakupovalnem vozičku. Galina je mlada ženska iz bogatega primestnega naselja v Čertu. Kot pacienta se srečata v psihiatrični bolnišnici in tako se splete sodobna ljubezenska zgodba, ki nam zastavlja mnoga eksistencialna vprašanja. Ljubezen je lahko tudi neobičajna, nam pove knjiga, ki obenem na svojevrsten način spregovori v duhu našega časa. Zaradi vsebine in sloga pisanja je kratki roman Ne povej, kaj si sanjala primeren tudi za mlajše bralce.

Recenzije

»Roman enega izmed najvplivnejših sodobnih domačih avtorjev nas tokrat zaplete v sodobno, a neobičajno ljubezensko zgodbo. Edi, brezdomec, in Galina, ženska iz bogatega primestja, se spoznata v psihiatrični bolnišnici, kjer se med njima splete simpatija. Skozi zgodbo se zrcalijo avtorjeva razmišljanja in bralcu se zastavljajo mnoga eksistencialna vprašanja. Roman je sicer del zbirke, ki v slovenščini šteje osem knjig; razen te, ki je izvirno domača, so vse ostale prevedene. Knjige iz zbirke so tako po formatu kot po vsebini več kot pripravne za prijetno branje na počitnicah. Jure Preglau«

O avtorju

Pisatelj, pesnik, dramatik in scenarist Feri Lainšček (1959) živi in ustvarja v Murski Soboti. Njegova bibliografija obsega več kot 100 samostojnih knjižnih enot, med katerimi je 25 romanov, ki so večinoma že prevedeni v tuje jezike. Za svoja dela je prejel številne nagrade: leta 1995 je za roman Ki jo je megla prinesla prejel nagrado Prešernovega sklada, leta 2021 pa Prešernovo nagrado za življenjsko delo. Kresnika je prejel dvakrat, leta 1992 za roman Namesto koga roža cveti in leta 2007 za roman Muriša. Večernico je prejel leta 2001 za knjigo pravljic Mislice, desetnico leta 2012 za knjigo Pesmi o Mišku in Belamiški. Z romanom Kurji pastir je bil znova uvrščen med pet finalistov za nagrado kresnik. Feri Lainšček je tudi slovenski pisatelj, čigar literarna dela so doživela največ filmskih adaptacij (Halgato, Mokuš, Petelinji zajtrk, Šanghaj …).

Več o avtorju