Skip to content

Ni me strah

Avtor: Niccolo Ammaniti

Prevod: Nataša Kos

Del zbirke: Beletrina

Kategorija: Razprodane knjige, Prevodno leposlovje, Roman


  • leto izida: 2004
  • št. str.: 233
  • isbn: 9789616446723
  • cena: 12,00 EUR

O knjigi

Niccolo Ammaniti je bil leta 2001 najmlajši pisatelj, ki je kdaj prejel prestižno italijansko nagrado za literaturo Viareggio-Repaci. Roman Ni me strah je kmalu postal prava prodajna uspešnica. Letos je italijanski režiser Gabriele Salvatores po romanu posnel istoimenski film, ki je doživel veliko navdušenje pri italijanskih gledalcih. Zgodba je napisana skozi oči devetletnega dečka Micheleja Amitrana, ki se mora nenadoma soočiti z veliko in grozljivo skrivnostjo. Da bi jo razumel, se je prisiljen zateči k preprosti, a naivni otroški fantaziji. Ta mu pomaga, da najde pogum in se sooči z nedojemljivim odkritjem, pri tem pa nezavedno odkrije samega sebe in premaga svoj strah.

Recenzije

»Ammanitijevi romani so ogledalo sodobne italijanske, pa tudi zahodne družbe, med velikimi temami odraščanja in odnosov s starši, ljubezni, nasilja, smrti in spolnosti imajo tako svoje mesto tudi tako prozaični predmeti naše stvarnosti, kot so mobilni telefoni in igralne konzole, skozi vse pa se prepleta tudi enkrat bolj drugič manj izrazita humornost, s katero pisatelj prizanesljivo gleda na sodobno družbo z vsemi njenimi notranjimi nasprotji in nerešenimi vprašanji. (Maja Žorga, www.pogledi/delo.si)«

O avtorju

Niccolo Ammaniti (1950, Rim) je pisatelj in scenarist. Za roman Ni me strah je kot najmlajši pisatelj prejel ugledno nagrado viareggio-repaci. Za roman Kakor Bog ukazuje je prejel ugledno literarno nagrado strega. Obe deli, poleg še dveh drugih, živita tudi na filmskem platnu. Prevodi Ammanitijevih del so izšli v štiriinštiridesetih državah.

Več o avtorju

Druge knjige tega avtorja