Skip to content

Pictura poesis

Avtor: Andrej Medved


  • leto izida: 2010
  • št. str.: 440
  • isbn: 9789612423186
  • cena: 29,00 EUR

O knjigi

Galerist, teoretik in pesnik Andrej Medved v knjigi Pictura poiesis prinaša pregled slovenskega povojnega slikarstva. Gre za poskus širše konceptualizacije vrhunskih vizualnih poetik ter obenem njihovo širšo kontekstualizacijo, ki ni zamejena zgolj na slovenski kontekst ne na medij vizualne reprezentacije, marveč sega tudi na področje filozofije, literature in drugih umetnosti. Poseben poudarek v knjigi je namenjen mlajšim likovnim ustvarjalcem. Ključna knjiga o ključnih slovenskih slikarjih zadnjih 60 let.

Recenzije

»Galerist, teoretik in pesnik Andrej Medved v knjigi Pictura poesis prinaša pregled čez slovensko povojno slikarstvo. Gre za poskus širše konceptualizacije vrhunskih vizualnih poetik, ter obenem njihovo širšo kontekstualizacijo, ki ni zamejena zgolj na slovenski kontekst ne na medij vizualne reprezentacije, marveč sega tudi na področje filozofije, literature in drugih umetnosti. Poseben poudarek v knjigi je namenjen mlajšim likovnim ustvarjalcem. Ključna knjiga o ključnih slovenskih slikarjih zadnjih 60 let. (www.rtvslo.si)«

O avtorju

Andrej Medved (1947, Ljubljana) je filozof in umetnostni zgodovinar. Od 1977 je bil kustos Obalnih galerij v Piranu, zdaj pa je tam umetniški vodja. Bil je v uredništvu študentske Tribune, Problemov in revije društva slovenskih pisateljev Le Livre Slovène, zdaj je glavni in odgovorni urednik časopisa za sodobno likovno umetnost Artes. Piše simbolno in senzualno liriko, prevaja ter objavlja filozofsko, literarno in umetniško esejistiko in publicistiko.

Več o avtorju