Skip to content

Prešuštvo

Avtor: Darko Žlebnik


  • leto izida: 1999
  • št. str.: 256
  • isbn: 9789616211680
  • cena: 4,18 EUR

O knjigi

Povabilo: kaj se zgodi v rezu dveh perspektiv, moške, iz katere je ljubezenska avantura videna in doživeta kot prijetna popestritev sicer po vseh merilih uspešnega zakona (torej le naslednji neproblematičen skok iz urejenega in predvidljivega družinskega življenja), in iz ženske, ki je v Žlebnikovi verziji vračanja večno istega doživeta na življenjsko usodnostni ravni. Namig: vivisekcijska analiza obeh glavnih likov, negotovost na eni in odločenost na drugi, brezizhodnost na drugi in nemoč na prvi, skratka, ne samo zanimivo branje, temveč procesi, ki se dogajajo, so se in se bodo dogajali v vaši glavi in pred vašimi očmi. Dinamične vode žanrskega vzorca, kamor zapluje tekst proti koncu, poudarjajo usodnostno plat dogodka, ki pripada vsakdanu. Skratka: kar ste želeli vedeti o prešuštvu, pa si niste upali vprašati. Čas je, da preberete, in to z užitkom.

Recenzije

»Prešuštvo - brezčasen pojav, vsem tako blizu, zavit v dinamično zgodbo polno preobratov, pri čemer je uspelo avtorju mojstrsko razrezati tako moško kot žensko dušo. (Wikipedija)«

O avtorju

Darko Žlebnik (1951, Maribor) je pisatelj, kolumnist in urednik. Na literarno prizorišče je vstopil razmeroma pozno, a kritiki njegovo pisanje takoj ocenili kot izdelano, prepričljivo in samosvoje. Doslej je napisal štiri romane in v različnih revijah objavil več kot 300 kolumen.

Več o avtorju