Skip to content

Šport v času tranzicije

Avtor: Franci Božič

Del zbirke: Posebne izdaje

Kategorija: Esejistika, Razprodane knjige


  • leto izida: 2009
  • št. str.: 157
  • isbn: 9789612422226
  • cena: 12,00 EUR

O knjigi

Franci Božič je eno najbolj vznemirljivih slovenskih novinarskih peres. Je urednik, komentator in lucidna vrtavka v slovensko športno sceno. Njegovo pisanje je drugače kot pri večini ostalih športnih novinarjev in komentatorjev večplastno, saj Franci Božič v svoje refleksije pritika splošno atmosfero in razplasteno družbeno ozračje, ki se pleteniči okrog športa. Božič bo s knjigo Šport v času tranzicije prevetril svet slovenske publicistike o športu, saj tako iskrenega pisca že dolgo nismo imeli. Zbirka Šport v času tranzicije je izbor Božičevih kolumn, ki so skoraj desetletje izhajale v Poletu.

Recenzije

»Božič v svojem edinstvenem slogu na slovenskem medijskem področju brez dlake na jeziku razkriva svetle in temne plati športa, slikovito opisuje propade in čudeže v športnih arenah ter življenju posameznikov, njegove kolumne znajo razvneti čustva tako gorečih športnih privržencev kot na tem področju popolnih aberveznikov. (www.delo.si)«

O avtorju

Franci Božič (1947) je urednik in športni komentator. Zbirka Šport v času tranzicije je izbor Božičevih kolumen, ki so skoraj desetletje izhajale v Delovem Poletu.

Več o avtorju