Preskoči na vsebino

Tisto

Avtor: Stephen King

Del zbirke: Beletrina


  • leto izida: 2019
  • št. str.: 1700
  • isbn: 9789612845353
  • cena: 34,00 EUR

O knjigi

Kultna Kingova kriminalka, po kateri je bila 2017 posneta istoimenska filmska uspešnica (letos sledi nadaljevanje), končno v slovenščini!
Sedem najstnikov doživi grozljivo izkušnjo v domačem kraju Derry v ameriški zvezni državi Maine. Spopasti se morajo z nečim groznim, kar že stoletja ustrahuje in mori. Vsakih 27 let se zbudi in se hrani z ljudmi, najraje z otroki. Ko Georgie postane žrtev, se njegov brat Bill in šest njegovih prijateljev odloči, da bodo izsledili zlo. Skoraj trideset let kasneje se groza ponovi. Že odraslih sedem prijateljev se vrne, da bi enkrat za vselej obračunali s tistim. Kljub nevarnostim jih nazaj vleče takšna sila, da se ji ne morejo upreti: »Bill je verjel, da je vse pobila ista oseba ... če je sploh bila oseba. Včasih ni bil čisto prepričan.« Knjiga, ki je kljub obsegu bralec ne more odložiti, saj ga vleče in ne izpusti.

Recenzije

»Najdonosnejša grozljivka vseh časov!«
-(Siol.net).

O avtorju

Stephen King (1947) velja za enega najbolj uspešnih pisateljev vseh časov. Literarna ikona, pisatelj, prevajalec, igralec, producent in režiser, ki je s svojimi 70 naslovi presegel 300 milijonov prodanih knjig in še vedno navdušuje bralce po vsem svetu.

Več o avtorju