Skip to content

Velika pustolovščina

Avtor: Slavko Pregl


  • leto izida: 2013
  • št. str.: 118
  • isbn: 9789612428921
  • cena: 23,00 EUR
  • leto izida: 2015
  • št. str.: 115
  • isbn: 9789612428648
  • cena: 14,99 EUR
  • Možnost branja na mobilnih napravah ter e-bralnikih, več o tem si preberite tukaj.

O knjigi

Miha, Pipi in Bob se z rabljenim avtomobilom Old punco odpravijo na zabavno pot v Dubrovnik. Kaj jih bo hitreje pripeljalo do cilja, stara »piksna« ali avtoštop? Da je pustolovščina še bolj napeta, fantom štrene zameša Sanja, ki enemu od njih zmeša tudi glavo. Nato se pojavi še skrivnostno sporočilo v steklenici. Zgodbi Velika pustolovščina in Odprava zelenega zmaja sta prvič izšli leta 1976, v eni knjigi z naslovom Odprava zelenega zmaja, po kateri so posneli tudi slovito televizijsko nadaljevanko. Brezčasni zgodbi sta pred vami v novi podobi z več ilustracijami in vsaka v svoji knjigi. Velika pustolovščina se lahko bere kot predzgodba Odprave zelenega zmaja, lahko pa tudi kot samostojna knjiga.

Recenzije

»Pred skoraj štirimi desetletji je priljubljeni mladinski pisatelj Slavko Pregl odraščajočim bralcem prvič ponudil nenavadne prigode treh osmošolcev, Mihe, Pipija in Andreja, ter njihovega starejšega prijatelja Boba, edinega polnoletnega člana blokovske klape (in še z vozniškim dovoljenjem). Ob začetku poletnih počitnic se fantje poleg najstniških težav, kot so tekmovalnost, egoizem in prve ljubezni, spopadajo tudi z »Old punco«, starim avtom iz odpada, ki bi ga radi spravili v pogon, da bi jih odpeljal na kak izlet. Brezčasni dogodivščini (Velika pustolovščina in Odprava zelenega zmaja), ki sta tokrat izšli v dveh knjigah z dodatnimi ilustracijami in se lahko bereta samostojno ali zaporedno, sta skoraj obvezno branje za vse, ki junakov še niso srečali, in vse tiste, ki bi jih spet radi. (Renate Rugelj; Bukla)«

O avtorju

Slavko Pregl (1945, Ljubljana) je mladinski pisatelj, pripovednik, basnopisec in urednik. Bil je predsednik Društva Bralna značka in predsednik Društva slovenskih pisateljev. Za svoje delo je bil večkrat nagrajen, med drugim je prejel Levstikovo nagrado, Večernico, Desetnico in Župančičevo nagrado ter Schwentnerjevo in Levstikovo nagrado za življenjsko delo, v tujini pa Grand Prix Aleko v Bolgariji in Premijo Jugra v Rusiji.

Več o avtorju