Skip to content

AirBeletrinin natečaj za najboljšo kratko zgodbo 2020

AirBeletrinin natečaj za najboljšo kratko zgodbo 2020
Uredništvo spletnega portala Airbeletrina tudi letos, že desetič po vrsti, razpisuje natečaj za najboljšo kratko zgodbo. Odziv na natečaj je ponavadi odličen in ne dvomimo, da bo tudi letos tako – lani so avtorji prijavili okoli 120 kratkih zgodb in podobno številko pričakujemo tudi letos.

Vedno se prijavi veliko mladih avtorjev, začetnikov, ki natečaj jemljejo kot priložnost, da opozorijo nase, pa tudi starejši, že uveljavljeni pisci so med njimi. Letos je žirija sestavljena iz treh uglednih literarnih kritikov in urednikov - Gabriele Babnik, Urbana Vovk in Veronike Šoster - in res se lahko veselimo njihovega izbora. Posebnost letošnjega natečaja je, da prvič v celoti poteka preko spleta.

Rok za oddajo prispevkov je 26. oktober 2020. Avtor ali avtorica sme sodelovati le z eno zgodbo, ki naj bo izvirna in še neobjavljena. Dodatna navodila si preberite na povezavi. Zmagovalca ali zmagovalko bomo razglasili 26. novembra 2020 na svečanem dogodku*. Glavna nagrada je 300 evrov (bruto bruto) in objava prispevka na portalu www.airbeletrina.si. Žirija se lahko odloči še kakšno zgodbo nagraditi z objavo.
 
 
*Dogodek je del programa Bralna kultura, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije. V primeru, da bo epidemiološko stanje narekovalo digitalno izvedbo dogodka, bo 26. 11. 2020 razglasitev zmagovalca potekala digitalno.