Skip to content

AirBeletrinin natečaj za najboljšo kratko zgodbo 2021

AirBeletrinin natečaj za najboljšo kratko zgodbo 2021

Uredništvo spletnega portala Airbeletrina tudi letos, že enajstič po vrsti, razpisuje natečaj za najboljšo kratko zgodbo. Odziv na natečaj je ponavadi odličen in ne dvomimo, da bo tudi letos tako. Rok za oddajo prispevkov je 22. november 2021. Zmagovalca bomo razglasili 15. decembra 2021 na svečanem dogodku*.

Glavna nagrada za zmagovalca je 300 evrov (bruto bruto) in objava prispevka na portalu www.airbeletrina.si. Žirija se lahko odloči še kakšno zgodbo nagraditi z objavo.

Avtor ali avtorica sme sodelovati le z eno zgodbo, ki naj bo izvirna in še neobjavljena. Zgodbe naj bodo natipkane v pisavi Arial, z velikostjo pisave 12, razmakom 1.5 in obojestransko poravnavo. Dolžina zgodb naj ne presega 11.000 znakov brez presledkov. Besedila, ki ne bodo zadostila vsem naštetim kriterijem, bodo izločena. Sprejemamo samo zgodbe v elektronski obliki v .pdf formatu.

Zgodbo oddajte preko spletnega naslova air.beletrina.si/natecaj, kjer boste v okenca vpisali svoje osebne in kontaktne podatke: ime, priimek, poštni naslov, telefon, elektronski naslov ter psevdonim, pod katerim bomo prispevke posredovali naprej žiriji v branje.

O zmagovalcu bo odločala žirija v sestavi: literarna kritičarka Gabriela Babnik, literarni urednik Urban Vovk in literarna kritičarka Veronika Šoster. Žirija si pridržuje pravico, da nagrade ne podeli.

*Dogodek je del programa Bralna kultura, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije. V primeru, da bo epidemiološko stanje narekovalo digitalno izvedbo dogodka, bo 15. 12. 2021 razglasitev zmagovalca potekala digitalno.