Skip to content

Beletrinina debata: Epidemije in družba

Beletrinina debata: Epidemije in družba

Drage bralke, dragi bralci, prijazno vabljeni na 3. Beletrinino debato o vplivu epidemij na družbo, ki bo 1. decembra 2021 ob 19. uri potekala v hibridni obliki – v živo v Štihovi dvorani Cankarjevega doma ter v spletnem prenosu na Youtube kanalu Beletrine.

Epidemija novega koronavirusa je močno oblikovala način delovanja družbe. Govorili smo o tem, pisali, vse več pa smo začeli posegati tudi po tovrstni literaturi. O epidemijah v literaturi in resničnem življenju bosta razpravljala dr. Alojz Ihan, dr. in ddr. Igor Grdina. Debato bo moderiral Nejc Krevs.

Alojz Ihan je eden najboljših razlagalcev epidemične realnost, kar bo prihodnje leto zaobjel tudi v romanu, ki bo izšel pri založbi Beletrina. Poleg izjemnega strokovnega vpogleda in izkušenj, ki mu jih daje dolgoletna raziskovalna in pedagoška kariera, ima kot pisec in publicist tudi redko sposobnost povezovanja medicinskih in socioloških vidikov pretresov.

Igor Grdina je slovenski zgodovinar in literarni zgodovinar. Čeprav v svojih delih obravnava predvsem slovenski kulturni prostor, poglobljeno in kritično razpravlja o aktualnih dogodki.

Brezplačne vstopnice za dogodek lahko prevzamete na blagajni Cankarjevega doma ali si jih predhodno zagotovite preko spleta.

Si dogodka ne morete ogledati v živo? Vabljeni k ogledu neposrednega spletnega prenosa na Beletrininem Youtube kanalu.

***
V skladu z odloki vlade se javnih kulturnih prireditev udeležijo le osebe s potrdilom o negativnem testu, potrdilom o cepljenju ali o prebolelosti covida-19 (načelo PCT). V Skladu s smernicami NIJZ in veljavnimi ukrepi za zajezitev širjenja novega koronavirusa bodo zagotovljeni vsi pogoji za varen obisk.