Skip to content

Beletrinina debata: večer slovenskih kriminalk

Beletrinina debata: večer slovenskih kriminalk

Prijazno vabljeni na Beletrinino debato s pisci kriminalk Ireno Svetek, Tadejem Golobom in Avgustom Demšarjem, ki bo razprla krvavo realnost, v kateri se znajdejo junaki njihovih del, inšpektor Vrenko, kriminalist Taras Birsa in tožilec Mio Aurelli. Debata bo v sredo, 6. 10. 2021 ob 19. uri, v Štihovi dvorani Cankarjevega doma, istočasno pa jo bomo predvajali na našem Youtube kanalu, kjer boste lahko tudi gledalci spletnega prenosa gostom zastavljali vprašanja.

Prepoznana ljubljanska, mariborska in gorenjska prizorišča so nam v zadnjih letih kriminalke zapisala pod kožo, ko pa so se pisanja kriminalk lotili uveljavljeni slovenski pisci, ki jim dramaturgija, literatura in sodno-kriminalistični svet niso tuji, so postale literarni žanr, ki se mu obeta vedno bolj svetla prihodnost. Kako nastane kriminalni roman? Ali ima Virus lahko še nadaljevanje? Kako sodelujeta avtor kriminalke in režiser nadaljevanke, posnete po njej? Kakšna je prihodnost Mia Aurellija? Kaj je skrivnost dobrih kriminalk? Vse to in še veliko več boste lahko izvedeli v pogovoru, ki ga bo povezoval Toni Cahunek.

Brezplačne vstopnice za dogodek lahko prevzamete na blagajni Cankarjevega doma. Si dogodka ne morete ogledati v živo? Vabljeni, da si spletni prenos ogledate na našem Youtube kanalu

V skladu z odloki vlade se javnih kulturnih prireditev udeležijo le osebe s potrdilom o negativnem testu, potrdilom o cepljenju ali o prebolelosti covida-19 (načelo PCT). V Skladu s smernicami NIJZ in veljavnimi ukrepi za zajezitev širjenja novega koronavirusa bodo zagotovljeni vsi pogoji za varen obisk.

Dogodek je del programa Bralna kultura, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije