Skip to content

Fabuline knjižne premiere

V sodelovanju z revijo Adept in študenti Akademije za gledališče, radio, film in televizijo Festival Fabula v mesecu aprilu in maju predstavlja Fabuline knjižne premiere letošnjih avtoric in avtorjev, ki so v zadnjih letih s svojim delom zaznamovali svetovno literaturo.

V okviru projekta s svojimi avtorskimi odzivi ter prenosom iz literarnega v gledališki in filmski medij sodelujejo študentke in študentje dramaturgije in scenskih umetnosti na AGRFT: Nik Žnidaršič predstavlja Deborah Levy (Mož, ki je videl vse), Tilen Oblak Džoho Alharthi (Nebesna telesa), Ula Talija Pollak in Laetitia Pohl Mareka Šindelko (Utrujenost materiala), Ela Božič Vladimirja Georgijeviča Sorokina (Opričnikov dan), Brina Jenček Claudio Durastanti (Tujka), Lučka Neža Peterlin pa zbirko esejev Enis Maci z naslovom Sladoledarna Evropa.

Na našem YouTube kanalu si že lahko ogledate pet posnetkov:

 

 

 

 

 

 

Revija Adept je revija sodobnih gledaliških in filmskih ustvarjalcev, ki jo pripravljajo študentje Akademije za gledališče, radio, film in televizijo. Uredništvo revije si prizadeva nuditi možnost udeležbe v umetniškem diskurzu tistim piscem, ki sicer te priložnosti nimajo, in spodbuditi k artikulirani refleksiji lastnega dela. S strani uredništva revije Adept sodelovanje v sklopu Festivala Fabula koordinirata Tajda Lipicer in Manca Lipoglavšek.