Skip to content

Glasovi Fabule

Glasovi Fabule
Glasovi Fabule zavzemajo Ljubljano. Zvočni posnetek literature na pritisk, ki izraža sodobne razmere v določenem prostoru, skupnosti in svetu. Šest literarnih glasov, šest raznolikih literarnih popotnic pod mestnimi krošnjami: Deborah Levy, Džoha Alharthi, Claudia Durastanti, Marek Šindelka, Vladimir Sorokin in Enis Maci. Od torka, 18. maja 2021 (od 17. ure), dalje na vrtu Društva slovenskih pisateljev.
 
Fabulino poslanstvo ni le v prinašanju sodobne in aktualne literarne produkcije iz vsega sveta, pač pa tudi v prepletu mednarodne literature in lokalne skupnosti. Skupaj s partnerji literaturo širimo v prostor, Ljubljano izpostavljamo kot knjižno prestolnico, pomembno kulturno središče širše regije, kjer Festival Fabula nastopa kot inkubator novih (literarnih) idej. V sodelovanju z društvom prostoRož in pisarno Ljubljana – Unescovo mesto literature Festival Fabula predstavlja posebno zvočno interaktivno instalacijo Glasovi Fabule, ki bo mimoidoče spremljala in nagovarjala ves čas festivala.
 
Zvočno instalacijo, ki je na pobudo Fabule nastala v sodelovanju z društvom prostoRož, bo ob koncu festivala v nadaljnjo upravljanje v programu Tukaj poslušamo literaturo prevzela pisarna Ljubljana – Unescovo mesto literature.
 
Društvo prostoRož se ukvarja z vprašanji javnega urbanega prostora. Raziskujejo prostor in njegov pomen za lokalne prebivalce in družbo. Pozornost usmerjajo v pogosto spregledane javne prostore ter jih urejajo po meri prebivalcev in obiskovalcev mest. V petnajstih letih delovanja so izvedli več kot sto projektov. Že od vsega začetka jih vodi želja po raziskovanju in razumevanju odprtega mestnega prostora. Danes prostoRož združuje arhitekte, urbaniste, sociologe, pravnike in tehnične sodelavce, ki s svojim znanjem omogočajo večdimenzionalen pristop k izzivom mestnega prostora.
 
 
Produkcija festivala Fabula: Beletrina
Koprodukcija Glasovi Fabule: Festival Fabula, pisarna Ljubljana - Unescovo mesto literature in prostoRož
Koprodukcija: Cankarjev dom
Sofinancerji: Mestna občina Ljubljana, Javna agencija za knjigo RS