Skip to content

Literarni večer z Goranom Vojnovićem

Literarni večer z Goranom Vojnovićem

Danes, 1. marca 2022, bo ob 19.30 na literarnem večeru v Musilovi hiši v Celovcu gostoval Goran Vojnović, avtor uspešnic Čefurji raus!, Jugoslavija, moja dežela in Figa. Z moderatorjem Felixom Kohlom bo spregovoril o romanu Čefurji raus!, ki je v lanskem letu izšel pri avstrijski založbi Folio v prevodu Klausa Detlefa Olofa.

Vojnović je trikratni kresnikov nagrajenec in prejemnik drugih slovenskih in mednarodnih priznanj, med drugim prestižne literarne nagrade angelus (2020) in eden najbolj priljubljenih slovenskih pisateljev. Je tudi režiser, scenarist in kolumnist. Za svoj prvenec Čefurji raus!, ki v slovenskem literarnem prostoru najkompleksneje doslej obravnava tematiko priseljencev in je preveden v devet jezikov, je leta 2009 prejel nagrado Prešernovega sklada in nagrado kresnik za najboljši roman leta. Lani je izšlo tudi nadaljevanje romana z naslovom Đorđić se vrača.

Musilova hiša, ki bo dogodek gostila, je literarna hiša na avstrijskem Koroškem, v kateri se nahaja Literarni muzej Roberta Musila in literarno središče deželne prestolnice Celovec ter enako po Musilu poimenovan inštitut za književne raziskave. Ustanova redno gosti literarne prireditve in velja za sečišče in stičišče najmanj treh kultur: slovenske, italijanske in avstrijske.

Vljudno vabljeni!