Skip to content

Pogledi na umetnost Draga Jančarja

Pogledi na umetnost Draga Jančarja

Drago Jančar je eden najbolj uveljavljenih slovenskih pisateljev, čigar dela so prevedena v več kot dvajset jezikov, kresnikov rekorder, prejemnik številnih drugih domačih in uglednih tujih nagrad, pa tudi eden najprodornejših družbenokritičnih premišljevalcev pri nas. O njegovem delu in ustvarjalnosti bodo 31. 1. 2022 v Klubu Cankarjevega doma spregovorili Jančarjevi uredniki, prevajalci in prijatelji.

Dogodek, ki ga bo povezovala Ksenija Horvat, se bo zaključil z večernim pogovorom Draga Jančarja in srbskega avtorja Aleksandra Gatalice.

Svoje poglede na umetnost Draga Jančarja bodo podali:
Janez Pipan (režiser gledališke priredbe romana To noč sem jo videl), dr. Mateja Pezdirc Bartol (literarna zgodovinarka in redna profesorica za slovensko književnost na FF UL), dr. Gašper Troha (literarni teoretik in kritik, raziskovalec na AGRTF UL), Daniela Kocmut (prevajalka v nemščino), Andrée Lück-Gaye (prevajalka v francoščino), Jagna Pogačnik (prevajalka v hrvaščino) in Gojko Božović (avtor in urednik).

Dogodek je del programa Bralna kultura, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

***
V skladu z odloki vlade se javnih kulturnih prireditev udeležijo le osebe s potrdilom o negativnem testu, potrdilom o cepljenju ali o prebolelosti covida-19 (načelo PCT). V Skladu s smernicami NIJZ in veljavnimi ukrepi za zajezitev širjenja novega koronavirusa bodo zagotovljeni vsi pogoji za varen obisk.