Skip to content

[PRESTAVLJENO] Beletrinina debata: Etika v postcovidnem obdobju

[PRESTAVLJENO] Beletrinina debata: Etika v postcovidnem obdobju

Beletrinina debata, ki smo jo napovedali za 19. januarja ob 19. uri v Gledališču GLEJ, je zaradi bolezni in trenutne epidemiološke situacije prestavljena. O novem terminu vas bomo obvestili naknadno.

Drage bralke, dragi bralci, prijazno vabljeni na 4. Beletrinino debato o etiki v postcovidnem obdobju, ki bo 19. januarja 2022 ob 19. uri potekala v hibridni obliki – v živo v Gledališču Glej ter v spletnem prenosu na Youtube kanalu Beletrine. 

Je etika po dveh letih pandemije res že postala tema za zgodovinarje, kot se provokativno sprašujejo nekateri? Je družba res razpadla v prah partikularnih interesov? Je odnos do necepljenih res diskriminatoren in etično sporen ali gre le za načrtno pregrevanje nastale situacije za uresničevanje kratkovidnih političnih ciljev? Je kriza res le težava ali pa lahko prinese tudi kaj pozitivnega, kot na primer priložnost za prepotrebni samopremislek? Ali ni morda inercija še usodnejša od izrednih razmer? Ali lahko zaradi njenega globalnega dosega govorimo tudi o krizi medkulturnega in medgeneracijskega dialoga? 

O vsem tem in še čem bodo na četrti v vrsti Beletrininih debat mnenja izmenjali dr. Tamara Ditrich, profesorica indijskih jezikov, filozofije in religije, filozof dr. Blaž Zabel ter esejist in pesnik Muanis Sinanović. Pogovor bo povezoval dr. Blaž Mazi z Radia Slovenija. 

Breplačne vstopnice vnaprej rezervirajte po e-pošti rezervacije@glej.si. Si dogodka ne morete ogledati v živo? Vabljeni k ogledu neposrednega spletnega prenosa na Beletrininem Youtube kanalu.

Z nizom pogovornih dogodkov, ki nosijo ime Beletrinina debata, osvetljujemo aktualne in vznemirljive teme. Toplo vas vabimo k sodelovanju v debati in zastavljanju vprašanj, kar bo mogoče tako v dvorani kot v spletnem prenosu. 


***
V skladu z odloki vlade se javnih kulturnih prireditev udeležijo le osebe s potrdilom o negativnem testu, potrdilom o cepljenju ali o prebolelosti covida-19 (načelo PCT). V Skladu s smernicami NIJZ in veljavnimi ukrepi za zajezitev širjenja novega koronavirusa bodo zagotovljeni vsi pogoji za varen obisk.