Skip to content

Serija Območje brez signala na ogled na programu VOYO

Serija Območje brez signala na ogled na programu VOYO

Ljubitelji serij si lahko hrvaško serijo v šestih delih, posneto po romanu Roberta Perišića Območje brez signala, ki je pri Beletrini v prevodu Urbana Vovka izšel leta 2018, te dni že ogledajo na programu VOYO. Območje brez signala je serija o dveh junakih, ki jima v brezupni situaciji uspe nemogoče, poleg Milene Zupančič in Marka Mandića pa v njej zaigrajo še Rene Bitorajac, Goran Bogdan in Izudin Bajrović.

V seriji spremljamo bratranca Olega in Nikolo, ki se, potem ko dobita skrivnostno naročilo zagrebškega poslovneža, znajdeta v majhnem kraju Nušin. Poslovnež si želi turbino določenega tipa, ki je že leta ne proizvajajo več. Oleg kot iznajdljiv poslovnež Nikolo predlaga za direktorja tovarne, ki je bila več kot desetletje zaprta in zapuščena. Jima bo s skupnimi močmi uspelo ustvariti in prodati želeno turbino?

Producentka serije Ankica Jurica Tilić je poudarila, da so vsi liki zelo polnokrvni in življenjski, in čeprav se je sprva zdelo, da Perišićeve mojstrovine ne bo lahko »pretopiti« v televizijsko adaptacijo, jim je na koncu vendarle uspelo. To dokazujejo tudi številne nagrade – serija, ki je bila posneta pod produkcijskim okriljem VOYO in HRT, je na mednarodnem festivalu Series Mania v Franciji prejela nagrado za najboljšo serijo, na nemškem festivalu Seriencamp pa nedavno še nagrado za najboljšo serijo po izbiri občinstva.

Vabljeni k ogledu.