Skip to content

Avtorji - Fabula 2020

Édouard Louis (1992) je bržkone najslavnejši pisatelj generacije, rojene v devetdesetih letih, francoski čudežni deček, čigar literarni prvenec Opraviti z Eddyjem je preveden že v več kot trideset jezikov. 

Sara Stridsberg (1972) je ena najboljših sodobnih švedskih pisateljic. Za roman Beckomberga. Oda moji družini je leta 2015 prejela nagrado Evropske unije za književnost ter več uglednih švedskih literarnih nagrad. 

Kristian Novak (1979) je bil z romanom Črna mati zemla, po katerem nastaja film Roka Bička, že deležen velikega bralskega navdušenja v celotni južnoevropski regiji. Z romanom Cigan, ampak najlepši pa se je zapisal v kanon sodobne hrvaške književnosti. 

Sheila Heti (1976) je s svojima deloma How Should a Person Be in Women in Clothes prodrla med kritiško in bralsko najbolj čaščene avtorice svoje generacije. Njeno zadnje delo Materinstvo je v manj kot enem letu po izidu že doseglo kultni status. 

Bernhard Schlink (1944), sicer pravnik in pravni teoretik, je literarni klasik 20. stoletja in eden najpomembnejših nemških pisateljev, najbolj znan po svojem romanu Bralec. 

Bettina Wilpert (1989) je za svoj prvenec Kar se nam ne dogaja prejela številne nemške literarne nagrade, med drugim dve nagradi za prvenec leta in nominacijo za nagrado Clemens-Brentano.