Skip to content

Divan

Avtor: Esad Babačić


  • leto izida: 2006
  • št. str.: 122
  • isbn: 9789612420696
  • cena: 12,00 EUR

O knjigi

Esad Babačič sodi med najbolj samosvoja pesniška imena na Slovenskem. Poezijo je pričel pisati v rani mladosti, ko je sodeloval z legendarno pankovsko skupino Via ofenziva, ukvarjal se je tudi s televizijskim novinarstvom in pisanjem za različne revije. Doslej je izdal več knjig pesmi. Pred nekaj leti je v zbirki Beletrina izšla njegova pesniška knjiga Kiti se ne napihujejo, ki je bila dobro sprejeta tako pri bralcih kot pri kritikih. V najnovejši knjigi z enigmatičnim naslovom Divan se Babačić znova predstavlja v najboljši luči. V zbirki je zbral pesmi, ki so nastajale v daljšem obdobju in predstavljajo poglobitev in razširitev njegove poetike, kjer so v ospredju neposredna čustva in minimalističen jezikovni izraz.

Recenzije

»Avtoreferencialnost, ki smo je pri Babačićevi poeziji vajeni vsaj od Angela s scufanimi krili, je v Divanu bolj tista avtoironična, kar na bralca deluje precej blagodejno - pesnik se zna pohecati na svoj račun, nase ne gleda kot na poeta, v čigar pesniški svet ne more biti pripuščen kar vsak.« (Đurđa Strsoglavec, Mladina)«

O avtorju

Esad Babačić (1965, Ljubljana) je pesnik in novinar. Doslej je napisal sedem zbirk poezije, nekatere njegov pesmi so v hrvaškem prevodu izšle pod naslovom Oprosti poezijo. V osemdesetih je bil član novovalovske popskupine Via ofenziva. S svojimi pesniškimi besedili je sodeloval pri projektu Literature express Europe 2000.

Več o avtorju

Druge knjige tega avtorja