Skip to content

Kiti se ne napihujejo

Avtor: Esad Babačić

Del zbirke: Beletrina

Kategorija: Razprodane knjige


  • leto izida: 2000
  • št. str.: 68
  • isbn: 9789616356138
  • cena: 8,35 EUR

O knjigi

Esad Babačič sodi med najbolj samosvoja pesniška imena na Slovenskem. Poezijo je pričel pisati v rani mladosti, ko je sodeloval z legendarno pankovsko skupino Via ofenziva, ukvarjal se je tudi s televizijskim novinarstvom in pisanjem za različne revije. Doslej je izdal več knjig pesmi. Leta 2000 je v zbirki Beletrina izšla njegova pesniška knjiga Kiti se ne napihujejo, ki je bila dobro sprejeta tako pri bralcih kot pri kritikih.

Recenzije

»In zdaj je tukaj, ta zemlja poezije, sol zemlje, frekvenca soli, po kateri se kotalijo kristali besed od enega konca vesolja do drugega. V sebi nosi odmeve glasu, v katerem je rjovenje bolečine prekrila potrpežljivo izvezena glazura modrosti. Sunki pod njo postajajo topli, človeški in lepi. Kdo te bo pokopal, oče, / ker jaz te ne bom pustil umreti, / ne bom pustil umreti, oče. Mera vsakdanjega srca se je uglasila v metodo izrekanja, napeto telo poezije je prispelo do svojega roba, zaplavalo v morje prebujenih sanj in pod obnebjem harpun doživelo svoje razsvetljenje: Kiti se ne napihujejo. (Jani Virk)«

O avtorju

Esad Babačić (1965, Ljubljana) je pesnik in novinar. Doslej je napisal sedem zbirk poezije, nekatere njegov pesmi so v hrvaškem prevodu izšle pod naslovom Oprosti poezijo. V osemdesetih je bil član novovalovske popskupine Via ofenziva. S svojimi pesniškimi besedili je sodeloval pri projektu Literature express Europe 2000.

Več o avtorju

Druge knjige tega avtorja