Skip to content

Na terasi babilonskega stolpa

Avtor: Sebastjan Pregelj


  • leto izida: 2008
  • št. str.: 239
  • isbn: 9789612421748
  • cena: 15,00 EUR

O knjigi

Roman Na terasi babilonskega stolpa bi lahko označili za postmodernistični roman v stilu Umberta Eca. Spremljamo akcijo posebnih enot, ki v ljubljanskem Nebotičniku nadzorujejo mednarodno skupino – varuhe preroka. Specialec, ki je določen za eliminacijo preroka, se v zgodbo zaplete tudi intimno, saj se med tarčami napada pojavi njegova ljubezen, Maja. Ob soočenju s prerokom je postavljen pred izbiro med življenjem in smrtjo. Tukaj se odpre široka zgodovinska freska verskih bojev med Zahodom in Vzhodom, v kateri igra pomembno vlogo Žička kartuzija.

Recenzije

»Za ozadje sem vzel zgodovinsko fresko, zgodba govori o času, ki se vrti v prazno. Legenda vsem napove, kaj se jim bo zgodilo, a nekateri imajo 700 let, drugi pa 800 let časa, da najdejo skupni jezik. Na koncu tako vsi izberejo nasilno rešitev.« (Sebastijan Pregelj, Delo) »Postmoderna zmes krimilanke, ljubezenskega in duhovno-mističnega romana, katere fabula temelji na obravnavi (duhovnega) odnosa med Vzhodom in Zahodom, se v nekaterih delih približuje podobnim tematizacijam sodobnih klasikov in hkrati ostaja tipično avtorska in inovativna.« (Bukla)«

O avtorju

Sebastjan Pregelj (1970, Ljubljana) je pisatelj. Njegove kratke zgodbe so uvrščene v več tujih antologij. Trikrat je bil nominiran za nagrado kresnik. Z mladinskimi Zgodbami s konca kamene dobe je bil nominiran za nagrado desetnica.

Več o avtorju