Skip to content

Poletje s klovnom

Avtor: Nina Kokelj


  • leto izida: 2009
  • št. str.: 192
  • isbn: 9789612422073
  • cena: 19,99 EUR

O knjigi

Poletje s klovnom je ljubezenski roman, ki opisuje »eno poletje dolgo«, čez vse življenje razmreženo ljubezensko razmerje med umetnikoma, slikarko Beso in klovnom Shamranom; je obenem roman o otrpli samoti, roman, ki obračunava tudi z vprašanjem življenjskega poslanstva. Nabrekla, nasladna poetika izničuje Besino žalost ob vztrajnem, gluhem klovnovem molku; skozi njeno osebno in umetniško pustolovščino jo spremljajo ljubeči arhetipski liki – Tri morske ciganke, Sestrica prek morja, Astronom, Malčica Zlatica, Silak ... Morske ciganke v oblekah iz školjk v zadnjem prizoru obiščejo klovna, peš pridejo »in morske ciganke hodijo peš le, kadar gre za resnično pomembne stvari«.

Recenzije

»Peljala vas bom globoko v duševnost, globoko vase in duševnost ženske, ki čustvuje na en zelo senzibilen način, lahko bi rekli, da je otožna, ampak ni, prav zaradi teh ljubečih likov, o katerih sem govorila prej.« (Nina Kokelj, TV Slovenija 1) Pravljične podobe, ki odzvanjajo v nič manj pravljičnem svetu njihove avtorice. (Airbeletrina)«

O avtorju

Nina Kokelj (1972) je pisateljica, publicistka, scenaristka in promotorka javnih literarnih dogodkov in festivalov. Za svoje romane je prejela več nagrad, med njimi nagrado za najboljši prvenec za roman Milovanje. Njena dela so prevedena v angleščino, albanščino, makedonščino, srbščino ter češčino in objavljena v  literarnih revijah, med drugim v tudi v Slovene Studies, ZDA in Best European Fiction.

Več o avtorju