Skip to content

Sviloprejka

Avtor: Nina Kokelj

Del zbirke: Beletrina

Kategorija: Razprodane knjige


  • leto izida: 2002
  • št. str.: 184
  • isbn: 9789616356817
  • cena: 8,35 EUR

O knjigi

Zgodba o babi Nati, ki pripoveduje o življenju babe Lepe in njenih potomcih, je zapisana v ekscentričnem in hkrati izbrušenem slogu, ki ustvarja atmosfero, kljub navidezni lahkotnosti intenzivno do nevzdržnosti. Število različnih in pogosto nasprotujočih si svetov je neskončno. Avtorica jih prepleta kot bi vezla brezmejni čaroben vzorec s kratkimi stavki, katerih ritem spominja na balade orientalskih ljudstev.

Recenzije

»Zgodba o babi Nati, ki pripoveduje o življenju babe Lepe in njenih potomcih je zapisana v ekscentričnem in hkrati izbrušenem slogu, ki še bolj kot v avtoričinem prvem romanu Milovanje ustvarja atmosfero, ki je kljub navidezni lahkotnosti intenzivirana do nevzdržnosti. Število različnih in pogosto nasprotujočih si svetov je neskončno. Nina Kokelj jih prepleta kot da bi vezla brezmejen čaroben vzorec. Počasi, v kratkih stavkih, ki z vmesnimi prekinitvami zastajajo v ritmu, ki spominja na pozabljene balade orientalskih ljudstev. (M.P. www.24ur.com)«

O avtorju

Nina Kokelj (1972, Kranj) je pisateljica, publicistka, scenaristka in promotorka javnih literarnih dogodkov in festivalov. Za svoje romane je prejela več nagrad, med njimi nagrado za najboljši prvenec za roman Milovanje. Njena dela so prevedena v več tujih jezikov in objavljena v slovenskih in tujih literarnih revijah.

Več o avtorju