Skip to content

Sanjajo tisti, ki preveč spijo

Avtor: Nejc Gazvoda


  • leto izida: 2008
  • št. str.: 239
  • isbn: 9789612421021
  • cena: 12,00 EUR

O knjigi

Zakotna vasica nekje med slovenskimi gozdovi, nad katero se dviguje star grad, v njem pa živi skupina genialnih posameznikov, ki imajo nadnaravne sposobnosti. Junaki, nezadovoljni z izolacijo, se odločijo ukrepati. Potegne jih v vrtinec dogodkov, ki njihov svet vedno znova razkrivajo kot iluzijo, dokler ne pridejo do zadnjega manipulatorja. Vse skupaj ni le briljantno napisan roman, ampak presenetljivo natančna alegorija današnje družbene stvarnosti, kot jo doživlja generacija osemdesetih.

Recenzije

»Gazvoda piše o fobični skupnosti, kjer ni prostora za drugačnost. Nerazumevajoči zobniki hromijo sanjavce, dokler jih dokončno ne zmeljejo in povzdignejo v belo žrtev.« (Slavica Šavli, RA Slovenija 1) »Gazvodov izraz tako nedvomno ostaja svež in mlad, hkrati pa tudi stilsko izdelan, čeprav nas, sicer redki neposrečeni prijemi, mestoma vržejo iz užitka napetega in tekočega branja.« (Tina Bilban, Ampak) »Avtor kot pisatelj in s tem umetnik posveča knjigo vsem, ki se ne strinjajo z njenim naslovom.« (Irena Svetek, Dnevnik)«

O avtorju

Nejc Gazvoda (1985, Novo mesto) je pisatelj in režiser. Za svoje prvo delo, zbirko kratke proze Vevericam nič ne uide, je 2006 prejel nagrado Dnevnikova fabula za najboljšo zbirko kratke proze ter nagrado zlata ptica. Njegov drugi roman Sanjajo tisti, ki preveč spijo je izšel leta 2007, leta 2009 je sledil še roman V petek so sporočili, da bo v nedeljo konec sveta.

Več o avtorju