Skip to content

Sonce in dež

Prednaročilo - predviden izid: september 2020. (Knjige naročene v prednaročilu lahko plačate po predračunu ali s plačilnimi karticami preko PayPal-a. Plačilo po povzetju za prednaročila ni mogoče)

Avtor: Ana Roš, Kaja Sajovic

Prevod: Kaja Sajovic

Del zbirke: Posebne izdaje


  • leto izida: 2020
  • št. str.: 256
  • isbn: 978-961-284-624-4
  • cena: 49,90 EUR
  • cena s popustom: 39,90 EUR

O knjigi

Izjemno osebna knjiga najboljše kuharske mojstrice sveta.

V odmaknjeni dolini Soče, v vznožju gora in ob turkizni reki, polni postrvi, nam Ana Roš pripoveduje o svojem življenju. Z eseji, spomini, recepti in fotografijami deli idilično pokrajino, ki jo navdihuje, obilne sezonske sestavine lokalnega izvora, zgodbe o ribolovu in raziskovanju življenja. Z neverjetno iskrivim pripovednim žarom zapiše, kako se je zgodil razvoj njene iznajdljive in prefinjene hrane pri Hiši Franko - kjer ima povzdignjena slovenska hrana in postanejo vplivni v svetovni kulinarični pokrajini.

V knjigi pripoveduje tudi novinarka Kaja Sajovic, besedila pa spremljajo fotografije Susan Gabrijan.

Knjiga je najprej izšla v angleškem jeziku pri znameniti založbi Phaidon, v slovenščini pa izide septembra 2020.

Prednaročilo je na voljo za vse bralce Delovih edicij do 15. 4.! 

Recenzije

»Knjiga prinaša točno to, kar se v tem trenutku dogaja v oblakih nad Kobaridom, sonce in dež. To, kar nas vodi, to, kar počnemo. Se pravi delo z naravo. Sonce nam daje veselje, dež nam daje zelenje.«
-(Ana Roš o knjigi).

»Vedno je izstopala in presenečala – trmasto je vztrajala pri svojem, ne oziraje se na skeptike, ki so ji govorili, naj se drži osnov, in tiste, ki so jo svarili, da cilja previsoko, ter se spraševali, zakaj eksperimentira z neobičajnimi kombinacijami okusov. Ana nikdar ni želela biti samo »kuharica«. Če je že pristala v kuhinji, bo pustila pečat.«
-(Kaja Sajovic o Ani Roš).

»Chefinja samouk Ana Roš presega kategorije z edinstvenim slogom in kulinarično senzibilnostjo, globoko zakoreninjenostjo v zemlji, pridelavi in lastni osupljivi ustvarjalnosti.«
-(James Beard Foundation).

O avtorju

Ana Roš (1972) je svetovno priznana chefinja iz Hiše Franko, rojena v Šempetru pri Gorici mami novinarki in očetu zdravniku, mama, partnerka, kuharica samouk, ambasadorka Slovenije, popotnica in upornica.

Več o avtorju