Skip to content

Telesni čuvaj

Avtor: Miha Mazzini

Del zbirke: Beletrina

Kategorija: Razprodane knjige


  • leto izida: 2000
  • št. str.: 340
  • isbn: 9789616356107
  • cena: 8,35 EUR

O knjigi

Gre za prvoosebno pripoved pripovedovalca brez imena, postavljeno v izigran okvir kriminalke. Pred našimi očmi se odvija psihološka vivisekcija likov, serija prizorov, razrezanih in povezanih s filmsko tehniko kadriranja, preigravanje grotesknih elementov in stripovske poslikave romanesknega miljeja. Roman se odvije v tednu dni v Berlinu, kjer naj bi pripovedovalec, asocialno bitje, vdano propadajočemu lokalnemu mafiozu, varoval pričo, Hano Woyczik, do sodnega procesa. V strogo časovno in prostorsko postavljenem romanu postane Hana Woyczik, do popolnosti izdelan ženski lik, sokreatorka razgibanih miselnih transformacij v pripovedovalcu in nadvse pestrega dogajanja okoli njega. V tako zastavljeni shemi Mazzini zgoščeno, lucidno in natančno zalezuje lastne like in gradi zgodbo.

Recenzije

»Roman (ki bi bil lahko kriminalka, a to ni) o posameznikih in usodah, ki prepletajo osamljene svetove ter seveda o posledicah tovrstnih prepletov. Očara z zgodbo, vsekakor pa z besedami in jezikom, ki je lasten le izkušenemu Mazziniju. (www.dobreknjige.si)«

O avtorju

Miha Mazzini (1961, Kranj) je pisatelj, avtor priročnikov za računalniške navdušence in filmski režiser. Njegove kratke zgodbe so uvrščene v več antologij. Napisal je dvajset literarnih del in zanje prejel več nagrad, med njimi kresnika, Zlato ptico in ameriško nagrado pushcart. Za ustvarjanje na področju filma je prejel nagrado CIRCOM za najboljši evropski televizijski film.

Več o avtorju