Skip to content

Vprašanja o poti

Avtor: Peter Semolič


  • leto izida: 2001
  • št. str.: 84
  • isbn: 9789616356510
  • cena: 4,18 EUR

O knjigi

Pesniška zbirka Petra Semoliča nas znova očara z neposrednostjo in liričnostjo, kakršni smo lahko občudovali že v njegovih prejšnjih knjigah. Pesmi so nastale kot avtorjev monolog z ljubimi mu kraji in domačimi prostori, torej na poti proti srcu.

Recenzije

»Avtor zbirke Bizantinske rože Peter Semolič se je v svojem literarnem svetu oprijel najbolj spolzke poti, ki se ne boji lovljenja ravnotežja niti po tenki vrvi banalnosti niti po ozkem terenu konvencionalnosti, pozornost žirije je vzbudil s pesniško zbirko Vprašanja o poti (zbirka Beletrina Študentske založbe). (www.dnevnik.si)«

O avtorju

Peter Semolič (1967, Ljubljana) je pesnik, prevajalec in avtor radijskih iger. Izbor njegovih pesmi je bil leta 2004 preveden za Sarajevske zveske, leta 1997 pa je bil eden od avtorjev slovensko-francoske knjige Štirje slovenski pesniki, skupaj z Danetom Zajcem, Nikom Grafenauerjem in Vero Pejović. Njegova poezija je prevedena v več tujih jezikov. Prejel je več nagrad, med njimi Jenkovo nagrado, nagrado Vilenica in nagrado Prešernovega sklada.

Več o avtorju

Druge knjige tega avtorja