Skip to content

Slovesna podelitev Evro-sredozemske literarne nagrade PONT

Slovesna podelitev Evro-sredozemske literarne nagrade PONT

Znanstveno-raziskovalno središče Koper in Založba Beletrina vas vabita na slovesno podelitev Evro-sredozemske literarne nagrade PONT in predstavitev pesniške zbirke Avtoportret z rojem čebel Jana Wagnerja, ki je izšla v skupni izdaji Beletrine in Založbe Annales ZRS Koper.

Podelitev bo potekala v četrtek, 17. februarja 2022. Začela se bo ob 17.00 na Prešernovem trgu v Kopru s sprevodom po starem mestnem jedru, nadaljevala pa se bo ob 19.00 s slovesnostjo v Protokolarni dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru.

Na osrednji slovesnosti s podelitvijo nagrad bodo spregovorili slavnostni govorniki Aleš Bržan (župan mestne občine Koper), dr. Rado Pišot (direktor ZRS Koper), Mitja Čander (direktor Beletrine), David Runco (direktor Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper), dr. Vesna Mikolič (predstojnica Inštituta za jezikoslovne študije ZRS Koper in predsednica komisije PONT) in Aleš Šteger (programski direktor Beletrine in član komisije PONT).

Nagrado in listine PONT bodo prejeli: Jan Wagner, Nina Medved, dr. Barbara Pregelj in dr. Patrizio Rigobon.

Večer, ki ga bo povezovala Karin Sabadin, bo zaokrožil pogovor z nagrajencem, nemškim pesnikom Janom Wagnerjem, s katerim se bo o njegovem vrhunskem književnem delu pogovarjal dr. Igor Divjak.

Nagrado PONT podeljujeta založbi Annales ZRS Koper in Beletrina za izjemne literarne dosežke, usmerjene v preseganje meja in iskanje mostov med različnimi družbenimi skupinami in kulturnimi skupnostmi. Nagrado podpira MOK Koper. Sodelujejo Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper, AVA – Akademija za vizualne umetnosti Ljubljana, Vrabec Anarhist, portal DSP za književnost in mišljenje in Slavistično društvo Koper, Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper, KS Gračišče, Italijanska skupnost Santorio Santorio, Založba in knjigarna Libris in drugi.