Skip to content

Epizoda v življenju popotnega slikarja

Avtor: Cesar Aira

Prevod: Marjeta Drobnič

Del zbirke: Žepna Beletrina

Kategorija: Razprodane knjige


  • leto izida: 2011
  • št. str.: 84
  • isbn: 9789612423551
  • cena: 5,00 EUR

O knjigi

Protagonist Epizode v življenju popotnega slikarja je Johann Moritz Rugendas, zgodovinska osebnost, pokrajinski slikar nemškega rodu, ki je v prvi polovici 19. stoletja prepotoval dežele Latinske Amerike, da bi dokumentiral pokrajine Evropi domala neznanega sveta. Strast do raziskovanja se v izbrušenem slogu in dramatičnem stopnjevanju pripovedi prepleta s težnjo po ustvarjanju novega, po upodobitvi gibanja pokrajine skozi še neodkrit likovni izraz. Na poti iz Čila v Argentino se popotnik ponesreči – skozi blodnje bolečine in blažilcev trpljenja postane njegov pogled še pronicljivejši, zgodba pa vse bolj vznemirljiva.

Recenzije

»Protagonist Epizode v življenju popotnega slikarja je Johann Moritz Rugendas, zgodovinska osebnost, pokrajinski slikar nemškega rodu, ki je v prvi polovici 19. stoletja prepotoval dežele Latinske Amerike, da bi dokumentiral pokrajine Evropi domala neznanega sveta. Strast do raziskovanja se v izbrušenem slogu in dramatičnem stopnjevanju pripovedi prepleta s težnjo po ustvarjanju novega, po upodobitvi gibanja pokrajine skozi še neodkrit likovni izraz. Na poti iz Čila v Argentino se popotnik ponesreči – skozi blodnje bolečine in blažilcev trpljenja postane njegov pogled še pronicljivejši, zgodba pa vse bolj vznemirljiva. (www.galarna.si)«

O avtorju

César Aira (1949, Buenos Aires) je pisatelj in prevajalec. Izdal je več kot osemdeset knjig zgodb, novel in esejev ter za svoje delo prejel literarne nagrade. Predaval je na Univerzi v Buenos Airesu. Prevaja in angleščine, francoščone, italijanščine in drugih jezikov.

Več o avtorju