Skip to content

Seks, ljubezen in to

Avtor: Andrej Morovič


  • leto izida: 2006
  • št. str.: 188
  • isbn: 9789612420550
  • cena: 10,00 EUR

O knjigi

Morovič je eden temeljnih avtorjev slovenske urbane literature. S knjigo dodaja tovrstni tematiki nove, pri nas malo znane dimenzije. Kot da bi ga njegovo svetovljanstvo spreminjalo v nekakšnega veselega cinika, ki v supermodernem blodnjaku vztrajno išče svojo priložnost. V romanu sledi prvoosebnemu pripovedovalcu na njegovi poti v Benetke, kjer ob pomoči razvajenega in bogatega sina židovskega trgovca ustanovi avantgardno glasbeno skupino. Naselijo se v opuščeno tovarno, kjer se kmalu pričnejo zbirati italijanski friki, neuspešni umetniki, propadli biznismeni, begunci in drugi iskalci sreče. Med njimi krožijo nenavadne zgodbe in seveda prepovedane droge, vse skupaj pa je začinjeno z obilico seksa. Nadalje se naš pripovedovalec napoti v Avstralijo, potem spet v Berlin in končno v Ljubljano. Vsa mesta pa mu nudijo obilo veselja in tudi razočaranj, ki jih teši z seksom, ljubeznijo in tem. Vzgojni roman, torej!

Recenzije

»Morovičev roman je kompleksno besedilo. Na prvi pogled falično naravnana izpoved, na drugi intelektualna in sploh avtobiografija.« (Marko Golja, Radio Slovenija 1)«

O avtorju

Andrej Morovič (1960, Ljubljana) je pisatelj, reportažni novinar, fotograf in organizator kulturnih dogodkov in festivalov. Njegova dela so uvrščena v več kot deset domačih in tujih proznih antologij. Leta 1987 je prejel nagrado za najboljši prvenec Slovenskega knjižnega sejma in leta 1992 nagrado Zlata ptica.

Več o avtorju