Skip to content

Pisma Felice Bauer 1912-1913

Avtor: Franz Kafka

Prevod: Anja Naglič

Del zbirke: Beletrina

Kategorija: Prevodno leposlovje, Biografija, avtobiografija in dnevniki


  • leto izida: 2008
  • št. str.: 581
  • isbn: 9789612421663
  • cena: 25,00 EUR

O knjigi

Osrednje mesto v Kafkovi korespondenci zavzemajo pisma Felice Bauer, njegovi berlinski zaročenki. V letih 1912–1919 sta si izmenjala več kot 520 pisem, ki se berejo kot epistolarni roman. Pred nami se v vseh niansah izriše freska avtorja kot zasebne osebe, ki ponuja neprecenljive uvide v nastajanje njegove literature, njegove načine analiziranja najmanjših dogodkov, čustvenih vzgibov in strahov, skratka vpogled v avtorsko delavnico. Zaradi svoje obsežnosti in pomembnosti so Kafkova pisma Felice Bauer v slovenski izdaji razdeljena v dve sicer zaokroženi knjigi. Pričujoča knjiga prinaša pisma iz prvih dveh let njunega dopisovanja in zajema večji del korespondence. Knjiga Pisma Felice Bauer 1913–1917 prinaša Kafkova pisma iz drugega obdobja, ko se vzpostavi trikotnik med Kafko, Felice Bauer in njeno prijateljico Grete Bloch.

Recenzije

»Osrednje mesto v Kafkovi korespondenci zavzemajo pisma Felice Bauer, njegovi berlinski zaročenki. V času 1912–1919 sta si izmenjala več kot 520 pisem, ki se berejo kot roman v pismih. Pred nami se izriše freska avtorja kot zasebne osebe, ki ponuja neprecenljive uvide v nastajanje njegove literature ter v njegove načine analiziranja najmanjših dogodkov, čustvenih vzgibov in strahov. (Maša Ogrizek)«

O avtorju

Franz Kafka (1883–1924, Praga, Češka) velja za klasika svetovne književnosti in literarno legendo, čeprav je za časa svojega življenja objavil le manjši del svojega pisateljskega opusa. Njegova najbolj znana dela so romani Proces, Grad in Amerika, napisal pa je tudi številne kratke zgodbe, pisma in eseje. Po avtorju so poimenovali mednarodno literarno nagrado.

Več o avtorju